Det nuværende fødevareforbrug er ikke bæredygtigt – hverken set i forhold til klodens eller vores egen sundhed. En oplagt løsning er gennem en helhedsorienteret tankegang at integrere en økologisk, bæredygtig, planterig og sund kost efter de officielle kostråd - her defineret som OnePlate-konceptet.
Mange danskere og børnefamilier har et ønske om at leve mere økologisk, sundt og bæredygtigt, men for de fleste er det svært at overskue i en ofte travl hverdag. Der er behov for hjælp til at skabe rammerne for, hvordan det bæredygtige sunde valg kan ”oversættes” til praksis og daglige og ugentlige måltider, som hele familien kan samles om, samt dokumentere effekterne af en sådan kost ift. vores egen og klodens sundhed.
Visionen er at motivere og hjælpe forbrugere og familier til at spise mere økologisk, bæredygtigt og sundt i fremtiden ved at:
Anne Dahl Lassen
seniorforsker
DTU Fødevareinsituttet
adla@food.dtu.dk
31425789
Anne Dahl Lassen, Ellen Trolle, Mette Erecius Poulsen, Elena Hakme, Camilla Christensen, Sidse Marie Sidenius Bestle, DTU Fødevareinstituttet
Lisbeth Mogensen, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Mia Rask Vendelbjerg, Lars Schell og Jonas Cold Leisner, Meyers Madhus
Mie Reihs Hegna og Marie Boudigaard Granlie, Økologisk Landsforening
Christine Nellemann, DTU Fødevareinstituttet
Anne Grete Kongsted, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Emma Ter-Borch, Meyers Madhus
Mette Villekær, Økologisk Landsforening