Nyheder

Økologisk kød skal adskille sig fra det konventionelle i smag, kvalitet og produktionsform for at kunne sælges dyrt. Foto: Projektet SUMMER, Organic RDD

30.12.2014 | Forskning

Øko-kød skal være specielt for at kunne sælges dyrt

Forskningsprojektet SUMMER har vist, at det er muligt at profilere økologisk kød ved at bruge mere lokalt produceret protein og lægge ekstra vægt på sundhed og velfærd - men det kræver, at smag og kvalitet er i top.

29.12.2014 | Forskning

Økologiske svin har stadig flest parasitter

Økologiske grise har flere indvoldsorm end konventionelle grise idendørs, skønt der er stor variation imellem besætningerne. Det kan dog lade sig gøre at reducere smitten, viser forskningsprojektet PAROL. Læs mere her.

26.12.2014 | Arrangement

Udbytterigt samarbejde med USDA

ICROFS har etableret et samarbejde med det amerikanske landbrugsministerium, USDA, som ind til videre har resulteret i en fælles konference, hvor forskere fra 12 OECD-lande præsenterede ny viden og innovation på økologiområdet.

23.12.2014 | Forskning

Færre antibiotikaresistente colibakterier i økologiske svin

Økologiske grise indeholder færre antibiotikaresistente colibakterier end konventionelle grise, viser ny europæisk forskning. Men forskellen risikerer at bliver udlignet i slagteprocessen.

22.12.2014 | Nyhedsbreve

ICROFS nyt er udkommet

Årets fjerde og sidste udgave af ICROFS' nyhedsbrev er nu udkommet. Her kan du blandt andet læse om arbejdet mod at kortlægge økologiens samfundsmæssige værdi og om det nye projekt VOVE, der skal vise, om agro-økologi kan brødføde verden.

19.12.2014 | Forskningspolitik

Økologien får 120 millioner kroner

Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om, at der frem til 2018 årligt bliver afsat 30 mio. kr. til økologi.

Formand for programkomitéen Kirsten Lund Jensen ved kick-off møde for vidensyntesen. Foto: Ulla Skovsbøl

18.12.2014 | Konference

Økologiens samfundsmæssige værdi skal kortlægges

På et kick-offmøde i Nyborg den 17. december indledte ca. 60 forskere fra en bred vifte af forskningsinstitutioner arbejdet med en ny vidensyntese, som skal give overblik over værdien af de samfundsmæssige goder, som den økologiske produktion skaber.

Foto: Colourbox

17.12.2014 | Forskning

Ikke så stor forskel på udbyttet i økologisk og ikke-økologisk landbrug

Forskellen i udbytte på økologisk og konventionelt landbrug er ikke nær så stor, som tidligere vurderet. Det er konklusionen i en netop publiceret artikel i det videnskabelige peer-reviewed tidsskrift, Royal Society Publishing.

Foto: Colourbox

17.12.2014 | Forskningspolitik

Enhedslisten vi styrke den økologiske forskningsindsats

Enhedslisten har netop offentliggjort partiets redningsplan for landbruget – en handlingsplan for en gradvis omlægning af den nuværende svineproduktion til økologisk og bæredygtig landbrugsproduktion.

Foto: Colourbox

16.12.2014 | Forskningspolitik

Kommissionen åbner for ændring af forhadt økoforordning

Europa-Kommissionen lægger i et lækket dokument mandag op til at ændre eller trække et nyt forslag til en økoforordning tilbage. Det vækker glæde hos den internationale økobevægelse IFOAM.

Viser resultater 1 til 10 ud af 14

1 2 Næste