Kommissionen åbner for ændring af forhadt økoforordning

Europa-Kommissionen lægger i et lækket dokument mandag op til at ændre eller trække et nyt forslag til en økoforordning tilbage. Det vækker glæde hos den internationale økobevægelse IFOAM.

Foto: Colourbox

Et lækket 2015 arbejdsprogram for Europa-Kommissionen viser, at det økologiske forordning er på listen over forslag, der lægges op til at ændre eller helt trække tilbage. Det skriver den internationale økobevægelse IFOAM EU, der repræsenterer over 160 medlemsorganisationer indenfor det økologiske område i EU-regi.

Ifølge bevægelsen lader det til, at kommissionen i øjeblikket forsøger at vejre, hvad Europarådet og Europa-Parlamentet ønsker, der skal ske med forslaget fra 24. marts 2014. 

Siden forslaget blev lagt frem, har IFOAMs EU-gruppe samt andre interessenter udtrykt, at forslaget ikke er anvendeligt, og at den mest effektive vej frem fortsat er, at udbygge den eksisterende forordning. Læs mere her på den franske økobevægelses hjemmeside eller på IFOAMs EU-side her.

Det vækker således glæde hos IFOAMs EU-gruppe, at kommissionen anerkender, at det er nødvendigt at se på forslaget igen.  

Se EU Kommissionens forslag til en ny økoforordning her.