Aarhus Universitets logo
Det nyligt opstartede Horizon EU-projekt ”OrganicTargets4EU” skal være med til at understøtte og sikre indfrielsen af EU-kommissionens ”Fra jord til bord-strategi”, herunder at omlægge mindst 25% af EU’s landbrugsareal til økologi såvel som at signifikant forøge økologisk akvakultur og forbedre biodiversitet.
I fem korte videoer fortæller de økologiske mælkeproducenter Meie Peters, Ny Dyrvig, og Anne Glob Lassen, Ellinglund, om hvordan, de hver især praktiserer at have køer og kalve sammen de første måneder af kalvenes liv.
CORE Organic projektet SureVeg har vist, at gylle kan erstattes af en kombination af kompost og plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med udbyttet, hvilket kan øge jordens frugtbarhed i produktionen af grøntsager.
Hvordan passer oksekødet ind i en dagsorden om at spise mindre, men bedre kød? Skal vi betragte den græssende ko som en klimahelt eller som en klimasynder? Hvad skal vi gå efter, når vi køber oksekød og samtidig gerne vil vælge det bedste for klimaet, biodiversiteten og dyrevelfærden? Hør om det og meget mere d. 8. november på Bisbebjerg Hospital.