Aarhus Universitets logo
Manglen på økologisk protein er en velkendt udfordring. Udvinding af bladprotein fra kløvergræs kan være en løsning.
I forbrugernes bevidsthed, står dyrevelfærd højt på ønskelisten – og det er et af de aspekter, forbrugerne lægger særligt vægt på, når de lægger økologiske varer i kurven. Derfor er det vigtigt, at økologien fortsat udvikler dyrevelfærden og lever op til forbrugernes forventninger.
De økologiske fjerkræproducenter undersøger mulighederne for selv at dyrke afgrøder, som egner sig som foder til slagtekyllinger og æglæggende høner. I samarbejde med DLG og Dalby Mølle har SEGES undersøgt anvendeligheden af afskallet havre som tilsætning til færdigfoder til økologiske slagtekyllinger fra DLG.
Der er et stort potentiale i bioraffinering af kløvergræs til proteinfoder, og resultatet af de nyeste forsøg viser, at dyrene gerne vil æde foderet.
Kom til foredrag, markvandringer og meget mere ved Nordisk Kornseminar 11-13 juli 2017 på Gotland Grönt Centrum, Roma. Spørgsmål inden for planteavl, bagning, brygning, frøkvalitet og sundhedsmæssige aspekter vil blive besvaret i løbet af seminaret.