Nyheder

24.09.2015 | Arrangement

De ældste, de største, de sureste og de sødeste

Til årets æbleudstilling på Pometet 27. september lægges der vægt på ekstremer inden for æbler. Deltag i rundvisningerne og få desuden en orientering om, hvad der foregår i frugt- og bærforskningen lige nu.

10.09.2015 | Forskning

Internationalt tidsskrift udgiver særnummer om ICROFS-konference i USA

Det canadiske videnskabelige tidsskrift Sustainable Agriculture Research har helliget hele sit august-nummer til forskerindlæggene fra den OECD-støttede konference, som ICROFS afholdt i Californien i efteråret 2014 sammen med det amerikanske landbrugsministerium, USDA.

Foto: Michael Tersbøl

10.09.2015 | Forskning

Biogas kan øge bæredygtigheden i økologisk landbrug

Et nyt koncept for produktion af biogas gør det muligt på én gang at producere økologisk proteinfoder, CO2-neutral energi og økologisk gødning. Det betyder bedre økonomi i biogasproduktion og mere bæredygtigh i økologisk landbrug.

09.09.2015 | Forskning

Landmændenes internetvaner og brug af sociale medier kortlægges

ICROFS er partner i EU-projektet ’OK-Net Arable’, som bidrager til at videreudvikle brugen af informationsredskaber til praktisk hjælp i marken. Projektet indledes med en undersøgelse af landmænds brug af internet og sociale medier. Er du landmand - så deltag i undersøgelsen her.

04.09.2015 | Forskning, Institut for Husdyrvidenskab

Gode råd om dyrevelfærd til økologiske ægproducenter fra HealthyHens

Det fælles europæiske forskningsprojekt HealthyHens har udgivet et hæfte med anbefalinger, som kan hjælpe økologiske ægproducenter til at hæve niveauet for sundhed og velfærd i besætningen gennem bedre driftsledelse.

03.09.2015 | Nyhedstype

Ny håndbog til økologiske svineproducenter

En ny håndbog til landmænd og konsulenter skal gøre det nemmere at afhjælpe sundheds- og velfærdsproblemer hos øko-svin. Bogen er et resultat af det fælles europæiske forskningsprojektet ProPIG.

02.09.2015 | Nyhedstype

L&F: Fasthold førerpositionen i økologiforskning

DEBATINDLÆG FRA ALTINGET: Kirsten Lund Jensen, formand for ICROFS programkommitte, slår et slag for mere økologisk forskning og innovation i en kommentar på altinget.dk