Nyheder

(Vivi Kjersgaard, Hørkram Foodservice)

14.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bæredygtige fødevareindkøb i professionelle køkkener

Kostsammensætningen rummer et af de største potentialer for reduktion af klimapåvirkningen fra vores fødevaresystemer, og der er behov for udvikling af guidelines til bæredygtige fødevareindkøb.

Ammetanter og kalve kommer på græs hver dag i 6 til 8 timer. Her er de på vej til marken (foto: ICROFS)

09.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan ko og kalv sammen give stærkere og sundere kalve?

Den 9. maj inviterede Anne- og Gert Glob Lassen, landbrugsfæller indenfor for at fortælle om og vise deres "Kalv/ko-forsøg" frem på deres bedrift, "Ellinglund" ved Silkeborg.

06.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Støtte til økologisk forskning i "Horizon Europe" programmet

Den 17. april 2019 vedtog Europa-Kommissionen en foreløbig aftale om EU's fremtidige forskningsprogram for perioden 2021-2027, "Horizon Europe" - og økologisk landbrug er på dagsordenen.

05.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Danmark har behov for en stærk og koordineret økologisk forskningsindsats

Den danske økologi er efterspurgt, men mulighederne for at bibeholde førerpositionen er afhængig af, at der kan sikres midler til forskning i og udvikling af økologisk jordbrug og fødevaresystemer.

03.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Økologiske metoder gavner den biologiske mangfoldighed

Forskning dokumenterer, at plads til natur, lavere dyrkningsintensitet og langvarig økologisk drift er vigtige for at opnå væsentlige forbedringer af biodiversiteten.

02.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

29,5 mio. kroner til økologisk forskning og udvikling

GUDP åbner nu for ansøgninger til en pulje på 29,5 mio. kr. øremærket til forskning og udvikling, som kan gøre økologisk landbrug og fødevareproduktion mere miljø- og klimavenlig, fremme recirkulering og forbedre næringsstofforsyningen.

01.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Giv input til TP Organics nye Strategiske Forsknings- og Innovationsagenda

Du har nu mulighed for at give dine forslag til prioriteringer i den nye strategiske forsknings- og Innovationsagenda (SRIA) for udvikling af økologisk landbrug og fødevareproduktion i EU.

30.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Få det fulde overblik over Organic 4-projekterne

De nyligt igangsatte Organic RDD 4-projekter sætter særligt fokus på at gøre det økologiske landbrug mere ressourceeffektivt, samtidig med at der tages hensyn til den økologiske jordbrugs klima/miljøprofil samt husdyrsundhed og –velfærd.

29.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Åbent Hus: Ellinglund Økologi åbner dørene til kalv/ko-projekt

Danske landmænd og deres medhjælpere vil gerne vide, hvordan man kan holde køer og kalve sammen i en højtydende besætning.

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

Viser resultater 91 til 100 ud af 487

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste