Nyheder

02.11.2018 | Konference

GUDP inviterer til konference om fremtidens fødevarer

Vær med når GUDP drøfter de politiske visioner for fremtidens fødevarer og internationale trends i fødevaresektoren. Hør oplæg og debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, fødevareordførere fra Folketinget og en række fremtrædende aktører inden for fødevareerhvervet.

02.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer glæder sig over forskningsmidler

Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Økologisk Landsforening roser forligspartierne for at have sikret, at forskningsindsatsen udmøntes under GUDP og i samarbejde med ICROFS, som har en lang tradition for at involvere økologiske landmænd, virksomheder og fageksperter.

26.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer til politikere: Udvikling af økologi kræver penge til forskning

Den danske økologi er efterspurgt, og mulighederne for at bibeholde førerpositionen inden for økologisk produktion af landbrugsvarer afhænger af, at der politisk sikres konkrete midler til forskning, mener økologer.

24.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Langt fra Borgen: Skal dansk landbrug være 100% økologisk?

”Det er tit de økologiske landmænd, som går foran, fordi de giver sig selv nogle benspænd med for eksempel ikke at bruge pesticider og kunstgødning - så de er nødt til at udvikle nye måder at drive landbrug på” – sådan udtaler ICROFS’ Centerleder Niels Halberg sig i seneste afsnit af Langt Fra Borgen. Se hele afsnittet på dr.dk

22.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Seneste udgave af Organic Agriculture er netop udkommet

Gennem de seneste to årtier har det økologiske landbrug gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling, og der er økologisk produktion i mere end 130 lande verden over. 'Organic Agriculture' sætter fokus på økologiens mål om at opnå en effektiv fødevareproduktion og samtidig tage hensyn til miljø og klima. Læs seneste udgave.

11.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bekæmpelsesmiddelforskning - Indkaldelse af ansøgninger

Nu kan forskere søge om penge til projekter, der minimerer risiko og belastning ved brug af pesticider og biocider. Miljøstyrelsen har netop igangsat en ny tilskudsrunde, hvor forskere kan søge om økonomisk støtte til projekter, der bl.a. kan minimere forbrug og belastning.

28.09.2018 | Jordbrug og fødevarer

Øko-slagtegrise får det sjovere i fremtiden

Rodekasser, sølekar og liggevægge er tre eksempler på tiltag, der kan skabe et mere attraktivt udeareal. Desværre forstod grisene ikke altid ideen.

Klip fra videooptagelser i farehytterne. Fotograf: Sarah-Lina Aagaard Schild

25.09.2018 | Jordbrug og fødevarer

Høje temperaturer i farehytten øger risiko for dødfødte grise

Høje temperaturer i farehytter på friland øger risikoen for flere dødfødte grise. Derimod har lave temperaturer ingen negativ effekt på dødeligheden, så længe management er i orden.

18.09.2018 | Temadag

SEMINAR: Lokalt og bæredygtigt proteinfoder fra grønne biomasser

17. september 2018 inviterede projekterne MultiPlant, SuperGrassPork og BioValue til seminar på AU Foulum. Deltagerne blev både præsenteret for resultater fra projekterne og for nye initiativer fra Region Midtjyllands udviklingsprogram for bioøkonomi.

03.09.2018 | Workshop

WORKSHOP: KULSTOFBINDING PÅ KVÆGBRUG – MÅLING OG TILTAG

Kvægbrugets klimapåvirkning er til diskussion mange steder, og et af spørgsmålene er, i hvor høj grad kulstofbalancen i jorden ved fx mere græs i sædskiftet, kan kompensere for metanudslippet fra dyrenes fordøjelse og gødning. På workshoppen får du en status og kan give input til, hvordan disse spørgsmål bedst integreres i rådgivningen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 449

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste