Aarhus Universitets logo
English
Økologiske landmænd og fødevarevirksomheder har brug for forskning og udvikling, der både øger produktiviteten og samtidig reducerer miljø- og klimabelastning, men også sikrer biodiversiteten i mark og landskab og en fortsat høj dyrevelfærd.
Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.
Det skulle en række særligt inviterede gæster afprøve til en blindsmagning afholdt af Organic RDD projektet SuperGrassPork på Danish Crown. Under arrangementet diskuterede en række forskere samt et panel bestående af Lars Hvidtfeldt, Henrik Biilmann og Steen Bitsch de spændende perspektiver i at producere protein til foder fra græsmarksafgrøder.
Organic RDD-projektet SuperGrassPork arbejder på at udvikle en produktion af lokalt produceret protein til økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra bioraffineret kløvergræs