Nyheder

17.09.2021 | Arrangement

Markvandring om efterafgrøders mange positive effekter i økologien

Efterafgrøder kan være nøglen til at minimere udvaskning og opnå en god kulstofbalance og ukrudtsregulering i økologisk jordbrug. Kom og hør mere ved markvandringen på Foulumgaard d. 7. oktober 2021 kl. 13:00-15:30. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Læs mere om programmet:

31.08.2021 | Jordbrug og fødevarer

ICROFS søger en ambitiøs projekt- og programkoordinator

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) søger en ambitiøs medarbejder med forskningsfaglig baggrund.

Plantebaserede løsninger var i fokus hos Institut for Fødevarer bl.a. om kompost og gødninger lavet af planteaffald og andre biomasser til dyrkning af grøntsager. Her ses Hanne Lakkenborg Kristensen, Institut for Fødevarer, i samtale med publikum på tagterrassen på ARoS. Foto: AU FOTO, Lars Kruse

20.08.2021 | Arrangement

Stor interesse for kompost og grøntsager ved Aarhus Food Week 2021

Forskere fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet deltog i Aarhus Food Week 2021 d. 13-15. aug. for at tale med publikum om, hvordan kompost og plantebaserede gødninger kan bruges til at formindske spild og forbedre fødevareproduktionen.

17.08.2021 | Jordbrug og fødevarer

Når restprodukter bliver til foder til grise

Restprodukter fra juiceproduktion, ølbrygning og lign. kan måske fungere som næringsrigt foder til grise. Men hvilke restprodukter kan bruges? Dét og mange andre spørgsmål undersøges i Organic RDD 5 projektet, Wi-Fi. Læs mere i artiklen her - bragt i magasinet "ØKOLOGI inspiration til jordbruget".

Illustration: Fimredyret Trichodina, som kan florere på gællerne af de økologiske ørreder (copyright Kurt Buchmann).

16.08.2021 | Jordbrug og fødevarer

Urteekstrakter som bæredygtigt bekæmpelsesmiddel mod parasitter i økologisk fiskeopdræt

Opdræt af regnbueørred, særligt økologisk ørred, er udfordret på grund af gælle- og hudparasitinfektioner forårsaget af en række forskellige patogener. Måske ekstrakter fra krydderurter kan vise sig at være en del af løsningen.

03.08.2021 | Jordbrug og fødevarer

Træer i nye folddesign til udegående søer kan gavne miljø, økonomi og dyrevelfærd

Ved hjælp af fire casestudier vil et nyt forskningsprojekt bl.a. undersøge, hvordan farefolde med træer kan indrettes, så de bedst muligt tilgodeser svineproducenternes forskellige ønsker og produktionsforhold. Læs artiklen i Økologisk Nu

19.07.2021 | Jordbrug og fødevarer

Forskningsmidler tildelt fra det internationale forskningsprogram CORE Organic

CORE Organics bestyrelse har på baggrund af eksterne ekspertevalueringer udvalgt 5 projektkonsortier, som får bevilliget midler. Projekterne arbejder inden for temaerne "Robuste og resiliente blandede landbrugssystemer" og "Støtte til robuste og resiliente afgrødeproduktionssystemer".

02.07.2021 | Jordbrug og fødevarer

Kreaturer beskytter kyllinger

Samgræsning mellem kvæg og kyllinger er til gavn for slagtekyllinger, som i mindre grad bliver taget af rovfugle, end når de ’græsser’ alene. CORE Organic projektet, Mix-Enable, har undersøgt om der er gavnlige effekter ved dette samliv, der kan overføres til det økologiske husdyrhold. De foreløbige resultater er lovende. 

22.06.2021 | Jordbrug og fødevarer

Bliv klogere på ko-kalv-samvær d. 8. juli ved DKC

Kom og hør om det nye Organic RDD 6-projekt GrOBEat, der har til formål at udvikle en bæredygtig strategi for den økologiske kalve- og oksekødsproduktion til fremtidens forbruger, hvor kvalitet erstatter kvantitet.

08.06.2021 | Jordbrug og fødevarer

Tænk hvis skovmyren kunne bekæmpe skadedyr, så vi slap for pesticider

Lene Heise Garvey gør en besynderlig opdagelse i sit sommerhus i Uldsholm. Hør historien i web-dokumentaren om myrernes særlige evner som potentielle nyttedyr inden for økologisk frugtavl

Viser resultater 1 til 10 ud af 530

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste