Nyheder

08.01.2020 | Jordbrug og fødevarer

7. EURAKNOS nyhedsbrev ude nu

EURAKNOS projektet beskæftiger sig med best practice opsamling fra tematiske netværk.

20.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

ICROFS indbyder til konference på Christiansborg om økologiforskningens rolle i den grønne omstilling

  Med Anders Kronborg, (fødevareordfører for Socialdemokratiet) som vært, indbyder ICROFS til konference i Fællessalen på Christiansborg d. 17. marts 2020 kl 12 til 16.Her vil ICROFS, som administrerer det danske økologiforskningsprogram Organic RDD og det europæiske samarbejde om økologiforskning, Core Organic, præsentere sin nye strategi…

20.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

Organic RDD 5-projekterne har nu fået tilsagn

ICROFS’ bestyrelse er glade for et alsidigt program med projekter indenfor de to fokusområder ”Klima og miljø” samt ”Recirkulering og næringsstofforsyning”, som samtidig dækker indenfor såvel husdyrbrug som planteavl, og at der igen har været mulighed for at bevilge midler til projekter uden forretningsplan, som primært har til formål at styrke…

20.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

ICROFS får ny bestyrelsesformand

Jørn Jespersen, Direktør i Dansk Miljøteknologi, er udnævnt til formand for ICROFS bestyrelse fra 1. januar 2020.

12.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP inviterer til informationsmøder i januar 2020

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer kommende ansøgere til to informationsmøder i januar 2020.

05.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny international strategi for forskning og innovation lanceret

ICROFS samarbejder med andre vidensmiljøer indenfor økologi i EU gennem ”TP Organics”, der er en såkaldt ”European Technology Platform”. TP Organics lancerede onsdag den 4. december en ny strategi for forskning og innovation indenfor økologisk jordbrug og fødevaresystemer. (Strategic Research and Innovation Agenda for Organics and Agroecology) i…

Forskningen i fremtidens bæredygtige dyrkningsmetoder foregår blandt andet i kålmarken. Her lektor Hanne Lakkenborg Kristensen og Aarstidernes landbrugs- og miljøchef Svend Daverkosen. Foto: Dorthe Lundh

04.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny podcast: Fra kotelet til kål

Omstillingen til grønnere kost kræver ny viden om bæredygtige dyrkningsmetoder. Derfor forskes der i, hvordan grøntsagsavlere kan følge med den stigende efterspørgsel med mindst mulig påvirkning af miljøet. Hør mere i podcasten med forsker Hanne Lakkenborg Kristensen, AU, der fortæller om sin forskning og samarbejdet med grøntsagsavlerne.

02.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

EURAKNOS: 6. nyhedsbrev

Se månedens video om danske erfaringer med minivådområder. Mini-vådområde-initiativet blev startet i Danmark for mere end ti år siden som et redskab til at imødekomme politiske krav til miljøbeskyttelse.

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg i regi af det ICROFS koordinerede projekt SuperGrassPork. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse og kødets kvalitet og smag.

Anton Wasson fra CSIRO, Australien, præsenterer sit arbejde.

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Førende eksperter inden for rodforskning samlet i København

Deep Frontier projektet var i denne uge vært for en international workshop for førende rodforskere fra hele verden.

Viser resultater 1 til 10 ud af 445

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste