Nyheder

28.05.2015 | Forskning

Bedre kontrol med indvoldsorm kan reducere dødeligheden hos øko-høns markant

En ny ph.d-afhandling viser, at et høj niveau af indvoldsorm hos økologiske høner også giver en høj dødeligehed. Bedre kontrol med parasitterne kan derfor betyde et stort fremskridt for velfærden.

23.05.2015 | Forskning

I fremtiden æder høns og grise græs

Forskere fra ICROFS-projekterne Multiplant og OrganoFinery trækker protein ud af græs og kløver til enmavede dyr. Det sker i samspil med udvikling af et nyt HTL-energianlæg på AU Foulum, som kan lave olie af pulpen, når proteinet først er udvundet.

23.05.2015 | Nyhedstype

Biobaseret produktionssystem bliver et kvantespring for økologien

Et nyt dyrkningssystem, som bygger på produktion af især græs og bælgplanter til bio-olie og proteinfoder rummer store muligheder for økologerne. Men samtidig bliver det et definitivt brud med bondekulturen, mener økologisk landskonsulent Erik Fog, SEGES

23.05.2015 | Forskning

Foulums første bio-olie baner vej for grøn omstilling i landbruget

Nyt banebrydende energianlæg på AU Foulum kan lave olie på basis af græs, der først er udnyttet som proteinfoder til svin og fjerkræ. Det baner vejen for langt mere produktive og miljøvenlige dyrkningssystemer for både konventionelt og økologisk landbrug.

22.05.2015 | Forskning

Fælles europæisk forskning skal gøre øko-køer endnu sundere

Forskere fra syv europæiske lande er gået sammen i forskningsprojektet ORGANICDAIRYHEALTH for at finde løsninger, som kan sikre dyrevelfærden i de økologiske malkekvægsbesætninger fremover.

20.05.2015 | Nyhedstype

Gode ideer er velkomne på Økologi-Kongres 2015

Til november afholdes der for niende gang Økologi-kongres, hvor alle med interesse for økologisk fødevareproduktion kan mødes og udveksle viden og erfaring. Arrangørerne efterlyser gode ideer til faglige arrangementer.

19.05.2015 | Arrangement

Troværdighed er afgørende for afsætningen af økologisk kylling

Under én procent af de kyllinger, som havner på danske spiseborde er økologiske, og cirka halvdelen af dem er importerede. Projektet MultiChick inviterede onsdag 13. maj interesserede fra alle i den økologiske kyllingefødevarekæde til Gothenborg Frilandsfjerkræ for at diskutere, hvad der kan gøres for at forbedre afsætningen.

19.05.2015 | Nyhedstype

Forskere fra Organic RDD 2 deler ud af deres viden

Forskere fra bl.a. forskningsprojektet RowCrop deler ud af deres viden om økologisk planteavl på sommerens Økologiske Feltdage arrangeret af projekter fra forskningsprogrammet Organic RDD 2.

12.05.2015 | Nyhedstype

ICROFS med i nyt udvalg til fremme af økologisk svineproduktion

ICROFS er repræsenteret med forskere og eksperter i NaturErhvervstyrelsens nye svineudvalg, som skal fremme og udvikle økologisk svineproduktion. Indsatsen er en del af Økologiplan Danmark.

12.05.2015 | Arrangement

Arrangement: Rækkedyrkning - Oplev de nye muligheder

Kom til demonstrationsdag på Foulumgaard om de nye muligheder for rækkedyrkning 27. maj kl. 10. Arrangementet er for alle med interesse for rækkedyrkning.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste