Nyheder

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

De vidunderlige og besværlige æbler

Efteråret er æbletid, og lige nu er de danske frugtavlere i fuld gang med at plukke årets høst – men nogle avlere har mere travlt end andre.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ny publikation: ”Organic and Low-Input Dairy Farming: Avenues to Enhance Sustainability and Competitiveness in the EU”

Formålet med det EU-finansierede projekt SOLID var at forbedre de tekniske såvel som økonomiske og konkurrencemæssige forhold relateret til økologiske og lav-input mælkesystemer i Europa, alt i mens potentialet for at producere miljøvenlige varer og forbedre biodiversiteten maksimeres. Læs om resultater og anbefalinger i ny artikel.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ny artikel om ‘Økologiens bidrag til samfundsgoder'

I en særudgave af tidskriftet Organic Agriculture har ICROFS bidraget med en videnskabelig artikel baseret på ICROFS seneste vidensyntese.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan planter erstatte antibiotika?

I disse dage høster forskerne i Aarslev på Fyn planter, som i laboratorieforsøg hæmmer bakterier fra tarmen af smågrise. Snart skal de se, om smågrise i et pilotforsøg vil spise en cocktail af planterne, og om planterne har en effekt på fravænningsdiarré.

28.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Arrangement: Hvordan producerer vi os ud af problemerne med vandplanerne?

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter undersøger potentialer ved at øge biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet. Aarhus Universitet inviterer nu landmænd og fagfolk fra området til demonstration og erfaringsudveksling om biomasseproduktion.

26.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

L&F: Økologisk forskningsindsats giver grøn bundlinje

Salget af dansk økologi er steget markant de seneste år. Det skyldes god forskning på området. Men vi skal intensivere forskningen nu, hvis vi skal følge med, skriver Kirsten Lund Jensen, økologichef hos Landbrug & Fødevarer.

19.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

PRESSEMEDDELELSE: Udvikling af økologiske fødevarer afhænger af solid forskning

Efterspørgslen på økologiske fødevarer er stadigt stigende, og fødevarevirksomhederne har travlt med at produktudvikle. Mejeriet Thise lancerer i næste uge en ny mælk, ’Græsmælk’, hvor forskningen har været helt essentiel for produktudviklingen.

18.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Hit med nye frø af gamle sorter

Den stigende interesse for at dyrke grøntsager i sin egen mark, have, terrasse og urtepotte har øget efterspørgslen på frø af arter og sorter med særlige egenskaber. I nogle tilfælde er det ensbetydende med ”gamle sorter”, men det behøver ikke at være godt, bare fordi det er gammelt!

06.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Store Markdag Stenalt

På store markdag vil der være præsentationener med b.la. maskinanalyse og indlæg fra forskellige rådgivningscentre, samt workshop om mekanisk ukrudtsbekæmpelse i projektet RowCrop. Markdagen henvender sig til økologiske producenter, konsulenter og andre interesserede. Alle er velkomne.