30.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
Efterspørgslen på økologiske varer er stigende i Danmark - også når det gælder økologiske slagtekyllinger. Nye systemer, fodringsstrategier og genotyper kan bidrage til en øget vækst i økologisk slagtekyllingeproduktion.
28.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
De økologiske landbrugsorganisationer ønsker på sigt at udfase brugen af konventionel husdyrgødning i den økologiske produktion. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at økologer med fordel kan erstatte husdyrgødning med såkaldt mobil grøngødning og stadig få samme effekt.
17.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
Kvælstofudvaskningen fra økologisk planteavl er på niveau med eller højere end ved konventionel dyrkning. Efterafgrøder er effektive til at mindske udvaskningen, men der er brug for sikker etablering.
16.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
Hvordan undersøger man rødder i fire og fem meters dybde? Hvad er perspektiverne i afgrøder med dybe rødder, og hvad betyder det for kulstoflagring, udbytte, sygdomme etc.? Det kunne man få indblik i, da projektet DeepFrontier for nylig holdt en velbesøgt Rodens Dag.
08.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
I regi af CORE ORGANIC-projektet SOILVEG afprøver forskere på Aarhus Universitet en ny metode, hvor eftergrøder - modsat vanlig praksis - ikke pløjes ned i jorden. I stedet tromles bælgplanterne, og der plantes hvidkål direkte i plantemassen. Ideen er, at det døde plantemateriale både skal hæmme ukrudts fremspiring og sikre kvælstof til grøntsagen.
03.06.2016 | Jordbrug og fødevarer
Her gik nogen måske og troede, at al kemi var bandlyst ved produktion af økologiske ørreder. Det er heller ikke meget galt, men dambrugerne må dog anvende brintoverilte og pereddikesyre. Begge stoffer er letnedbrydelige og kræver en ny praktisk tilgang, som udvikles i forskningsprojektet ROBUSTFISH.
02.06.2016 | Workshop
26. maj præsenterede OrganoFinery og MultiPlant foreløbige resultater, og Aarhus Universitets pilotanlæg i Foulum til bioraffinering blev demonstreret. Desuden drøftede deltagerne udfordringer og mulige løsninger, som tegner sig for fremstilling af bioraffineret økologisk proteinfoder ud fra græsmarksafgrøder.