Nyheder

29.04.2015 | Forskning

Cikorie og korn kan reducere ornelugt hos hangrise - men kastration giver flere kroner

Slutfodring med korn og cikorie og lavere slagtevægt kan reducere problemerne med ornelugt hos hangrise, viser forsøg projektet NO-CAST. Der er dog fortsat flere penge i at kastrere grisene, selv om det ikke er ønskeligt af hensyn til dyrevelfærden.

27.04.2015 | Nyhedstype

Radrenseren er bedre end striglen i korn

Radrensning i korn er en mere sikker ukrudtsbekæmpelse end eksempelvis strigling. Det er dog ikke muligt at bekæmpe ukrudt i selve kornrækken, og for stor rækkeafstand kan nedsætte udbyttet.

24.04.2015 | Nyhedstype

Præsentationer om vidensyntesen ligger nu online

Har du lyst til at se eller gense powerpoint-præsentationerne fra konferencen "Økologiens bidrag til samfundsgoder", er de nu at finde på hjemmesiden.

23.04.2015 | Nyhedstype

Forskere sætter spot på økologiens samfundsværdi

Cirka 130 tilhørere fandt vej til Fællessalen på Christiansborg den 22. april, da førende danske økologiforskere præsenterede de foreløbige konklusioner fra en stor vidensyntese, om landbrugets bidrag til de fælles samfundgoder.

20.04.2015 | Udgivelse

Sådan påvirker økologien de fælles samfundsgoder

De foreløbige konklusioner i en ny, omfattende vidensyntese om økologiens samfundsværdi er udkommet i kort form. Hæftet kan bestilles hos ICROFS.

14.04.2015 | Forskning

Økologiske slagtesvin skal have mere rod i tilværelsen

Slagtesvin i frilands- og økologiske besætninger har brug for bedre udearealer. Derfor vil projektet pECOSYSTEM nu bl.a. teste, hvordan særligt indrettede-områder med forskellige rodematerialer påvirker svinenes adfærd.

10.04.2015 | Nyhedstype

Økologer sætter nyt avlsmål for søer

I forskningsprojektet VIPiglets formulerer økologiske svineproducenter og forskere sammen et nyt avlsmål for søer til økologisk produktion

Ny viden om økologi, ICROFS 2015

09.04.2015 | Udgivelse

"Ny viden om økologi" giver overblik over aktuel økologisk forskning

ICROFS har netop udgivet "Ny viden om økologi,"som giver et populært overblik over den nyeste forskning inden for økologisk landbrug og fødevareproduktion i Danmark. Sytten netop afsluttede forskningsprojekter fortæller om deres resultater.