Nyheder

12.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Dybe rødder hjælper afgrøder med at overleve – men ikke nødvendigvis med at trives

Når regnen udebliver, og en tørke sætter ind, er der ofte stadig vand i de dybere jordlag. Har en afgrøde dybe rødder, kan den udnytte dette vand. Cikorie er sådan en afgrøde, og den optager betydelige mængder vand fra de dybe jordlag. Det gør, at den kan overleve en længere tørkeperiode.

06.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

"Organic Innovation Days 2019" i Bruxelles

3. og 4. december afholder TP Organics sin femte udgave af det årlige event “Organic Innovation Days". Eventen foregår i Bruxelles.

02.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Studentermedhjælper til ICROFS, Aarhus Universitet Foulum

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) søger en studentermedhjælper ca. 8-10 timer per uge med opstart 15. september 2019. Stillingen er tidsbegrænset et år og arbejdstiderne er fleksible i forhold til dit studie.

27.06.2019 | Jordbrug og fødevarer

Højere udbytter ved rækkedyrkning og efterafgrøder

Der kan opnås højere og mere stabile udbytter i økologisk planteavl ved at dyrke efterafgrøder i rækkerne mellem landbrugsafgrøderne. Metoden kan reducere ukrudt og skaffe kvælstof til landbrugsafgrøderne samt reducere udvaskning af kvælstof og lagre kulstof i jorden.

12.06.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kom til åbent hus i øko-grøntsager

D. 27. juni kan du komme på besøg på Forskningscenter Årslev og se 4 forsøg om væksthus- og frilandsdyrkning af øko-grøntsager.

06.06.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP åbner for ansøgninger til pulje på 98 mio. kr.

Det er nu muligt at søge støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) til nytænkende projekter, som fremmer grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevareerhvervene. Frist for ansøgninger er 5. september 2019 kl. 12.00.

28.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Vurderingen af Organic RDD 5 ansøgninger igangsættes

Organic RDD 5-puljen på 29,5 mio. kr. er øremærket til forskning og udvikling, som kan gøre økologisk landbrug og fødevareproduktion mere miljø- og klimavenlig, fremme recirkulering og forbedre næringsstofforsyningen. I alt er der kommet ansøgninger for et samlet beløb på 45,9 mio. kr.

27.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

En mulig fremtid med ko-kalv-samvær?

At kalve skilles fra deres mor efter et døgn er et dilemma i økologiske malkekvægbesætninger. Det bryder med de økologiske principper, men har været almindelig praksis gennem mange årtier, især af hensyn til mælkeudbyttet til humant konsum.

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny klimaeffektiv gødning til økologisk planteavl

Reduktion af klimagasudledninger fra landbruget bør ses som en del af den globale målsætning om at holde menneskeskabte klimaændringer under 2°C. Dét kræver både reduktion af udledninger af klimagasser som N2O fra marken samt øget kulstoflagring i jorden.

Sortiment af økologiske grøntsager hos Månsson

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Klima- og miljøprofilen af danske økologiske grøntsager skal forbedres

Organic RDD 4-projektet ClimateVeg vil dokumentere klima- og miljøprofilen for danske økologiske grøntsager og identificere forbedringsmuligheder i tæt samarbejde med store danske økologiske grøntsagsproducenter.

Viser resultater 81 til 90 ud af 494

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste