Nyheder

27.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

En mulig fremtid med ko-kalv-samvær?

At kalve skilles fra deres mor efter et døgn er et dilemma i økologiske malkekvægbesætninger. Det bryder med de økologiske principper, men har været almindelig praksis gennem mange årtier, især af hensyn til mælkeudbyttet til humant konsum.

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny klimaeffektiv gødning til økologisk planteavl

Reduktion af klimagasudledninger fra landbruget bør ses som en del af den globale målsætning om at holde menneskeskabte klimaændringer under 2°C. Dét kræver både reduktion af udledninger af klimagasser som N2O fra marken samt øget kulstoflagring i jorden.

Sortiment af økologiske grøntsager hos Månsson

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Klima- og miljøprofilen af danske økologiske grøntsager skal forbedres

Organic RDD 4-projektet ClimateVeg vil dokumentere klima- og miljøprofilen for danske økologiske grøntsager og identificere forbedringsmuligheder i tæt samarbejde med store danske økologiske grøntsagsproducenter.

Foto: Janne Aalborg Nielsen

22.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Har du gode ideer til grøn vækst?

… så har GUDP 95 mio. kr. til innovative projekter i landbrugs- og fødevaresektoren. Kom og hør, hvordan du søger på GUDP´s to informationsmøder.

Leverikte fundet i en galdegang. Foto: Helena Mejer

22.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Den store leverikte, "Fasciola hepatica" skal under kontrol

En ny undersøgelse belyser leverikter i dansk malkekvæg og giver praktiske retningslinjer for kontrol af leverikteinfektion på besætningsniveau.

20.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Nyt white paper om økologi: En vision og et tankesæt i den danske fødevareklynge

Hvordan lykkedes det en håndfuld idealistiske danske landmænd at få hul igennem til det internationale marked og få opbakning fra en hel nation? Det og meget mere kan du blive klogere på i det nye white paper om økologi.

20.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Forbedring af økologisk husdyrbrug

En ny publikation redegør for nøgleforskning, der adresserer de primære udfordringer, som økologisk husdyrbrug står overfor med henblik på forbedring af udbyttet, dyreernæring og sundhed

16.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Giv input til ny dansk strategi for forskning og udvikling i økologisk jordbrug og fødevaresystemer

I de kommende måneder skal bestyrelsen for ICROFS udarbejde en ny strategi for forsknings- og udviklingsaktiviteterne i de kommende år, og ICROFS' bestyrelse ønsker at inddrage relevante interessenter i processen.

15.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Sygdomsforebyggelse skal sikre dansk økologisk ørredproduktion

Organic RDD-projektet ShelterFish vil udvikle nye metoder til håndtering af nogle af de primære sygdomsproblemer i den økologiske ørredproduktion.

Sure bær som tyttebær har antibakterielle effekter

14.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Restprodukter fra løg og bær skal forebygge fravænningsdiarre hos smågrise

Tidligere forsøg har vist, at antibakterielle planter og bær effektivt kan dræbe og hæmme E. coli bakterier. Nyt projekt vil afprøve storskalaproduktion af antibakterielle planter, så landmændene kan komme i gang med at bruge antibakteriel fodertilsætning i praksis.

Viser resultater 81 til 90 ud af 487

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste