30.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Det lyder nemt: Der skal være føde til de vilde bier ude i agerlandet i tilstrækkelig mængde og af god kvalitet. Men hvad, der fungerer som ressource, afhænger af biarten.
27.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Den opdaterede brancheaftale om økologisk svineproduktion indebærer blandt andet, at økologiske, diegivende søer skal have adgang til skygge i sommermånederne. De nye krav om skygge glæder forskere fra Aarhus Universitet, der igennem flere år har undersøgt, hvad høje temperaturer og sol betyder for grisene.
16.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Mange forbrugere opfatter produktionen af opdrættet fisk som negativ og sidestiller denne produktion med det industrialiserede landbrug.
09.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Forskningsprojektet LOCO undersøger forbrugeres interesse for lokalproducerede økologiske fødevarer, og om forbrugerne er villige til at betale en yderligere merpris for økologiske varer, hvis de også er lokalt producerede.
06.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Behovet for økologisk protein til foder vil fortsat vokse. Økologisk kløvergræs kan få en ny rolle i det økologiske landbrug med potentiale for en kommerciel succes.
06.06.2017 | Jordbrug og fødevarer
Kløvergræs og lucerne har mange dyrkningsmæssige fordele. En af fordelene er den sanerende effekt på både enårigt og flerårigt ukrudt – kun kvik bliver ikke hæmmet.