Hårdt angreb på økologi i Sverige

Det vil være en katastrofe for den fremtidige fødevaresikkerhed såvel som for miljøet, hvis man omlægger landbruget til 100 procent økologi. Det er argumentet, fire forskere fra det svenske landbrugsuniversitet SLU præsenterer i en kronik i Svenska Dagbladet tirsdag 18. november.

Kronikken vakte stor debat i Sverige, hvor forskerkolleger fra det svenske center for økologi og fødevaresikkerhed (EPOK) på SLU tirsdag satte kritikken til vægs.

 

"De laver en grov og fejlagtig forenkling," lød det fra Maria Wivstad, direktør i EPOK, til den svenske avis Dagens Nyheter.

 

Og ikke kun forskere deltog i debatten. På Svenska Dagbladets debatside forløb debatten ivrigt mellem fortalere for henholdsvis økologisk og konventionelt landbrug. På en anden avis, Sydsvenskan, kunne forbrugere stille Eva Salomon, forsker på EPOK, spørgsmål om økologi.

Se tråden her.

 

Også i Danmark har medierne taget forskernes kritik ad notam. BT beskrev mandag, hvordan den danske regerings netop afsatte 120 millioner kroner til udvikling af den økologiske indsats passer dårligt med forskernes konklusioner.