Tysk frugtforsker tiltræder som professor ved AU-Food i Årslev

Den 15. juni tiltræder den tyske forsker Roland Weber som adjungeret professor ved AU-Food i Aarslev. Han er ekspert i havebrugsplanters sygdomme. Hans tiltrædelsestale indgår i en workshop om æblesygdomme.

Æblesygdomme er temaet for Roland Webers tale "Nyt syn på gammelt råd" (“A new look at old rots – research on apple diseases,”) når han den 15. juni tiltræder en fireårig stilling som adjungeret professor ved AU-Food i Årslev.

Webers tiltrædelsestale indgår som del af en workshop om æblesygdomme. Roland Weber giver to indlæg om henholdsvis æblesygdomme og varmtvandsbehandling til forebyggelse af lagerråd.

Derefter fortæller Marianne Bertelsen, AU-Food, om regntage og deres virkning på æbleskurv og lagerråd og Merete Edelenbos, AU-Food, taler om, hvordan varmtvandsbehandling kan påvirke forekomsten af fysiologisk skader og frugtkvalitet. Begge indlæg tager afsæt i resultater fra økologiske forskningsprojekter koordineret af ICROFS: FruitGrowth (Organic RDD 1) og  ProtectFruit (Organic RDD2).

I pauserne mellem indlæggene er der mulighed for selv at studere frugter med et udvalg af rådsygdomme og få en snak med Roland Weber.


Workshoppen er på engelsk, men alle indlæggene vil være interessante for både frugtavlere, konsulenter og forskere.

Læs mere i programmet

Tilmelding her 

Tilmelding senest den 5. juni 2015.