Nordic-Baltic scientific conference: Organics as a response to the urgent need for resilient food systems
Til juni næste år vil konferencen Organics as a response to the urgent need for resilient food systems sætte fokus på, hvordan økologisk landbrug og dets innovative tilgange kan bidrage til at styrke robustheden i hele fødekæden – fra jord til bord og fra lokalt til globalt niveau.
I en tid præget af globale kriser – fra krig og pandemier til klimaforandringer, tab af biodiversitet og økonomisk ustabilitet, er det vigtigere end nogensinde at opbygge robuste fødevaresystemer. Robusthed handler om et systems evne til at tilpasse sig og modstå ydre påvirkninger, og nutidens fødevaresystemer står over for udfordringer i alle led – fra produktion til forbrug.
Konferencen vil undersøge, hvordan økologien og dens innovative metoder kan bidrage til at styrke robustheden i fødevaresystemet – fra jord til bord og fra lokalt til globalt niveau.
Hvilke udfordringer venter forude? Hvordan kan økologiske praksisser fra jord til bord styrke deres modstandskraft og samtidig skabe effekt i en bredere sammenhæng? Alle dimensioner af robusthed i fødevarelandskabet – økologiske, sociale og økonomiske – vil blive behandlet. Forskning med relevans for økologisk fødevareproduktion og forbrug bør være i overensstemmelse med principperne for økologisk landbrug, som defineret af IFOAM.
Konferencens formål er at dele og diskutere nye forskningsresultater, der er relevante for, hvordan økologisk fødevareproduktion og forbrug kan styrke fødevaresystemets robusthed. Med fokus på den nordisk-baltiske region, som har fælles vilkår for fødevareproduktion og forbrug, har konferencen også til hensigt at styrke netværk mellem forskere – især den unge generation og skabe en platform for at omsætte forskningsresultater til politisk handling.
Forskere, interessenter og beslutningstagere inviteres til at deltage i den vigtige dialog og bidrage til at forme en mere robust fremtid for økologisk fødevareproduktion. Der er åbnet for call for abstracts, så hvis du har et spændende bidrag til konferencen, er det muligt at byde ind. Mere info her: https://www.slu.se/en/about-slu/organisation/collaborative-centres/slu-centre-for-organic-food-and-farming/nordic-baltic-scientific-conference-2026/call-for-abstracts/
ICROFS er medarrangør af konferencen, der arrangeres sammen med SLU Centrum for Ekologisk Produktion och Konsumtion (EPOK), Natural Resources Institute Finland (LUKE), Finnish Organic Research Institute (FORI), LCSS Institute of Economics and Rural Development, NORSØK, NJF – Nordic Association of Agricultural Science, Institute of Agricultural Resources and Economics (AREI) og Estonian University of Life Sciences.
Hold dig opdateret via konferencens hjemmeside, der bliver opdateret løbende, her: https://www.slu.se/organicconference
📆 15.–17. juni 2026 | 🗺️ Uppsala, Sverige