ICROFS lykønsker det røde Ø-mærke med de 25 år

I 2015 er det 25 år siden, de første fødevarer med det røde Ø-mærke kom i handlen. ICROFS ønsker Ø-mærket til lykke med de første 25 år, men har også fremtidsønsker på vegne af mærket.

Ø-mærket fylder 25 år i 2015

”Danmark var det første land, som indførte et statsligt Økologimærke. Det ønsker vi tillykke med, men samtidig synes vi, 25-årsdagen er en god anledning til at også at se frem, siger Lizzie Melby Jespersen, videnskabelig medarbejder i ICROFS.  

”ICROFS fremtidsønsker for det røde Ø er, at Danmark igen må bliver foregangsland inden for økologimærkning ved dels at integrere videnskabeligt baserede kriterier for bæredygtighed i et dansk regelsæt, dels ved at gøre kontrolsystemet mindre bureaukratisk,” siger hun.

Det røde Ø-mærke er i dag kendt af næsten alle danskere, og 84 pct. siger, de har tillid til mærket. Det vil i årets løb blive fejret over hele landet med økologiske tilbud i supermarkeder, med fødselsdagsfester, udstillinger, messer og åbent-hus arrangementer.

Historien om det røde Ø-mærke