Protein fra rødkløver kan erstatte soja til høns

Projektet OrganoFinerys viser, at høns er glade for foder med proteiner, der er udvundet af rødkløver og kløvergræs med en ny metode. Aminosyresammensætningen er især god til høns.

Høne i kløvermark
Foto: OrganoFinery

Hønsefoder produceret på rødkløver har bedre sammensætning af aminosyrer end soja. Det viser forsøg i projektet OrganoFinery, som arbejder med at udvinde protein fra rødkløver til fodring af økologiske høns.

Rødkløver har dermed potentialet til at blive en meget populær proteinkilde til både økologiske høns og svin. Det viser forsøg, som er gennemført i projektet OrganoFinery under forskningspakken Organic RDD2.

OrganoFinery arbejder på at udvikle et helt nyt koncept til forsyning af økologiske høns med dansk produceret protein, og dermed bidrage til  at løse en af de helt store udfordringer i det økologiske jordbrug. Samtidig vil projektet også kunne bidrage til en bedre kvælstofforsyning og en bedre klimaprofil i det økologiske jordbrug.

Læs forskernes artikel her