DN-konference sætter fokus på grønnere landbrug

ICROFS direktør Niels Halberg er inviteret som opponent, når Danmarks Naturfredningsforening på en konference i dag præsenterer en vision for dansk landbrug, som lægger op til 100 pct. Omstilling til økologi.

Danmarks Naturfredniningsforening

Se programmet for konferencen her

Hvor meget natur kan vi egentlig få ud af økologisk landbrug? Og hvad er barriererne for mere økologi i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som Danmarks Naturfredningsforening sætter på dagsordenen ved en stor konference på Nationalmuseet  i dag fredag den 27. februar.

Målet er at pege på nye veje for landbruget. Danmarks Naturfredningsforening har samlet folk fra branchen, landbruget, erhvervslivet og bankerne for at diskutere hvad mulighederne er for økologi i Danmark. Bl.a. er ICROFS´ direktør Niels Halberg, inviteret som opponent.

Baggrunden for naturfredningsforeningens konference er landbrugets aktuelle situation: Økologien buldrer frem, men det økologiske areal går tilbage, og landbruget hårdt presset på økonomien og står med en kæmpe gæld. 

"Flere og flere forbrugere efterspørger økologi, og derfor vil vi gerne være med til at starte en diskussion om, hvad der skal til for at styrke økologien? Hvilke barrierer oplever landmænd, der gerne vil dyrke mere økologisk, og hvordan ser finansieringsinstitutterne på fremtidens muligheder for økologi? Den diskussion vil vi sætte på dagsordenen, siger Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

DN vil have mere plads til naturen 

"Vi vil meget gerne have meget mere økologi, og vi kan se, at det i høj grad er det, som folk også efterspørger, når de står ved køledisken. Mere økologi betyder samtidig mindre sprøjtegift, flere enge, og derfor også bedre plads til naturen," siger Rikke Lundsgaard.

Konferencen ”ideer til nye veje for landbruget” finder sted på Nationalmuseet, og her vil Danmarks Naturfredningsforening komme med oplæg til, hvordan et fremtidsscenarie med mere økologi vil påvirke landbruget.

Derudover vil der være oplæg fra Thomas Roland, Ansvarlighedschef Coop, Kirsten Holst, økologichef ved Videnscenter for Landbrug, Torben Andersen Farm Management A/S, Lars Pehrsson, direktør Merkur Andelskasse samt flere økologiske landmænd.