Danskerne er vilde med økologisk mad
Danske forbrugere har verdens næststørste forbrug af økologiske fødevarer. De bliver kun overgået af schweizerne. Det viser nye tal fra IFOAM, som præsenteres på BIOFACH-messen i Nürnberg i dag.
Danskerne er vilde med økologisk mad. I 2013 brugte hver eneste dansker 1213 kroner på økologi. I hele verden er det kun schweizerne, der bruger mere, nemlig 1563 kr. pr. indbygger. Det viser den seneste udgave af rapporten "The World of Organic Agriculture”, som den økologiske verdensorganisation IFOAM udgiver i dag sammen med forskningsinstitutionen FiBL.
Rapporten slår også fast, at den økologiske andel af fødevaresalget i Danmark voksede fra 7,6 procent i 2012 til otte procent i 2013. Det er den højeste økologiske markedsandel i verden. Samtidig steg den danske økologi-eksport med 31 procent fra 2012 til 2013, og dermed satte den økologiske eksport rekord for ottende år i træk.
”Det skyldes blandt andet tilliden til økologi og det røde Ø-mærke, som i år fejrer 25 års fødselsdag. Det har bidt sig fast hos danskerne som en garanti for fødevarer uden rester af sprøjtegift, miljøvenlig produktion, der skåner drikkevand og en høj dyrevelfærd, hvor dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening til Ritzaus Bureau.
På verdensplan vokser det økologiske areal, samtidig med at salget stiger, men det er imidlertid ikke tilfældet i Danmark. Her skrumpede det økologiske areal tværtimod med 0,7 pct. fra 2012 til 2013. Det viser statistikken ”Sådan ligger landet”, som Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse, net op har udgivet. Det økologiske areal er på 181.717 hektar svarende til 6,9 procent af det samlede danske landbrugsareal.
Tid & sted: BIOFACH i Nürnberg, Room Istanbul, NCC East, onsdag den 11.2.15 kl. 14-14.45