Temadag: Fremtidens økologiske oksekød fra græsmark til storkøkkener
Kom til en spændende temadag og hør om forskernes bud på, hvordan vi kan få bæredygtigt oksekød fra producenterne og ud til køkkenerne i fremtiden.
Oplysninger om arrangementet
Tidspunkt
Med det øgede fokus på klimaaftrykket fra kødproduktionen har dialogen om bæredygtigt oksekød aldrig været mere relevant end i dag. Ofte mangler debatten om oksekød nuancer og indsigt i, at kalve- og oksekød kan være mange forskellige ting, afhængigt af produktionssystemet.
Temadagen fokuserer på indhold og resultater af projektet GrOBEat, som har undersøgt et produktionssystem, hvor kalve af malkerace går hos ammetanter i hele mælkeperioden og hovedsageligt fodres på græs. Under og efter frokost serverer kokken Rikke Grønning smagsprøver på forskellige typer kød fra græsfodret kvæg og efter frokost sættes der perspektiver på resultaterne ud i forarbejdnings- og afsætningsleddet.
Mødet er for alle led i værdikæden, og det er muligt at deltage i en udvalgt del af programmet eller hele dagen. Kom og deltag i dialogen mellem forskere, kødkvægsproducenter, køkkenpersonale samt medarbejdere fra forarbejdnings- og distributionsledet.
Bag arrangementet står projeketet GrOBEat, der er en del af Organic RDD 6 progammet.