Organic RDD forskningsmidler

Organic RDD står for "Økologisk Forsknings-, Udviklings- og Demonstrationsprogram", og er et dansk forskningsprogram målrettet økologiske fødevaresystemer, som koordineres af ICROFS i samarbejde med GUDP (Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram), der finansierer programmet.

GUDP  (Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram) indkalder i særskilte ansøgningsrunder ansøgninger til Økologisk Forsknings-, Udviklings- og Demonstrationsprogram, kaldet Organic RDD. Indkaldelsen sker i samarbejde med os (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Landbrug og Fødevaresystmer, ICROFS). 

GUDP-bestyrelsen indhenter i henhold til GUDP-loven indstilling fra ICROFS bestyrelse om fokusområder mv. i forbindelse med konkrete økologiske forskningsindsatser.

Projekterne skal understøtte forretningsorienteret nytænkning i det danske økologiske fødevareerhverv gennem grøn omstilling. De skal både understøtte grøn og økonomisk bæredygtighed.  

Organic RDD 11 programmet

Som et blandt flere initiativer inden for økologien har Regeringen og et stort flertal i Folketinget afsat 55 millioner kroner til økologiforskning via forskningsprogrammet Organic RDD. Programmet koordineres af ICROFS i samarbejde med GUDP under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Bevillingen går til den 11. runde af Organic RDD-programmet. Runden åbnede for ansøgninger d. 14. januar 2025, og ansøgningsfrist er 6. maj 2025 kl. 12.00. Indkaldelsen gælder ansøgninger til forskningsprojekter med udviklings- og/eller demonstrationsandel.

ICROFS’ Forsknings- og udviklingsstrategi ligger til grund for opslaget, og kan læses her

Strategien er udarbejdet med bred inddragelse af erhverv, industri, organisationer, forbrugere, forskningsmiljøer og myndigheder. Strategien adresserer de centrale udfordringer og potentialer i økologisk jordbrug og fødevaresystemer og har udpeget følgende seks fokusområder:

  • Cirkulær Bioøkonomi
  • Klima & Miljø
  • Biodiversitet
  • Sundhed & Velfærd
  • Fremtidens Økologiske Forbruger
  • Økologien som Levevej

Informationsmøder om Organic RDD 11

I forbindelse med den nye ansøgningsrunde afholder ICROFS to online informationsmøder. Til mødet den 26. februar får du mere information om opslaget herunder de kriterier, som ligger bag vurderingen af projektansøgningerne. Til mødet den 26. marts vil fokus være på krav i forhold til udfyldelse af ansøgningsskemaerne.

Informationsmøder

  • Onsdag d. 26. februar 2025, kl. 13.00 -14.30:
    Information om Organic RDD 11-opslaget
  • Onsdag d. 26. marts 2025, kl. 13.00-14.30:
    Information om Organic RDD 11-ansøgningsmaterialet

    TILMELDINGSLINK KOMMER SNART!

Informationsmøderne vil blive optaget og lagt ud på siden Søg forskningsmidler, hvor online informationsmødet for den forrige ansøgningsrunde (Organic RDD 10) også kan ses.

Hvis det ikke er muligt for dig at deltage i ovenstående informationsmøder, må du meget gerne skrive til ICROFS på icrofs@icrofs.org. Så vil vi undersøge muligheden for at arrangere et ekstra møde.

Få sparring på din projektidé før indsendelse af ansøgning
Når Organic RDD ansøgningsrunden er i gang, kan man få sparring på sin projektidé ved at indsende en kort projektbeskrivelse til ICROFS-sekretariatet. Projektidéen skal sendes via e-mail til icrofs@icrofs.org 
Sekretariatet kontakter dig inden for en uge.


Opslag, vejledning og ansøgningsmaterialer for Organic RDD 11

Ansøgningsmateriale Organic RDD 11

Særlige fordele ved Organic RDD-programmet
Organic RDD-projekter får gennem hele projektperioden:

  • Mulighed for hjælp til planlægning og promovering af temamøder,
    workshops og kongresser
  • Mulighed for samarbejde og synergi med øvrige Organic RDD-projekter
  • Deltagelse i ICROFS’ årlige Forsknings- og innovationsworkshop med fokus på relevante temaer
  • Vejledning i afrapportering
  • Vejledning og support ift. kommunikation og populærvidenskabelig formidling, herunder hjælp til skrivning og redigering af artikler/kronikker m.m. såvel som projekthjemmeside på icrofs.dk

  > Få overblik over tidligere og nuværende Organic RDD-projekter på ICROFS’ hjemmeside.
_______________________________________________________________________

Hvis du har spørgsmål, kontakt:

Organic RDD-koordinator
Malene Jakobsen
Mobil: 2213 9578
malene.jakobsen@icrofs.org 

eller

Projektkoordinator
Merete Studnitz
Mobil: 93 50 87 50 
merete.studnitz@icrofs.org

Video-guides til Organic RDD


Visninger
Har du en idé til et økologiprojekt? Overvejer du at søge ansøge ICROFS om midler til forskning og udvikling inden for økologisk jordbrug og fødevaresystemer? Så har ICROFS lavet en videorække, der kan være en hjælp. Få en kort introduktion til Organic RDD i denne video.

Visninger
Er dit projekt i tråd med økologiens principper og regelsæt? I denne video kan du få et overblik over, hvor du kan finde materiale og information om de økologiske principper og regler. Videoen kan gøre dig klogere på, om dit projekt er i tråd med økologiens værdigrundlag og måde at tænke landbrug og fødevaresystemer på - og helt konkret kan du bruge materialet, når du skal formulere din ansøgning til Organic RDD.

Visninger
De to projekttyper Under forsknings-, udviklings- og demonstrationsprogrammet Organic RDD kan man søge om midler til enten et 'type 1' eller 'type 2' projekt. Fælles for både type 1- og type 2-projekter er, at der er forsknings- samt udvikling og/eller demonstration. I denne video kan du få et overblik over, hvilke kriterier dit Organic RDD-projekt skal leve op til, og hvilken type af projekt, der er relevant for dig og dine projektpartnere.

Visninger
Introduktion til Organic RDD 11 Har du en god idé til et økologiprojekt? Så har du mulighed for at søge midler fra en pulje på 55 millioner kroner, som ICROFS udbyder under Organic RDD-programmet i samarbejde med GUDP. Ansøgningsfristen er d. 6. maj, 2025, kl. 12.00.
Visninger
Webinar om Organic RDD 10-programmet Få en introduktion til Organic RDD 10-programmet. Optagelsen er fra den 30. januar 2024, hvor ICROFS afholdte et webinar om forskningsprogrammet, og hvordan projektansøgere skal udfylde ansøgningsmaterialet.

ICROFS forsknings- og udviklingsstrategi inden for økologisk jordbrug og fødevaresystemer