Nyheder

01.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Giv input til TP Organics nye Strategiske Forsknings- og Innovationsagenda

Du har nu mulighed for at give dine forslag til prioriteringer i den nye strategiske forsknings- og Innovationsagenda (SRIA) for udvikling af økologisk landbrug og fødevareproduktion i EU.

30.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Få det fulde overblik over Organic 4-projekterne

De nyligt igangsatte Organic RDD 4-projekter sætter særligt fokus på at gøre det økologiske landbrug mere ressourceeffektivt, samtidig med at der tages hensyn til den økologiske jordbrugs klima/miljøprofil samt husdyrsundhed og –velfærd.

29.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Åbent Hus: Ellinglund Økologi åbner dørene til kalv/ko-projekt

Danske landmænd og deres medhjælpere vil gerne vide, hvordan man kan holde køer og kalve sammen i en højtydende besætning.

Øget dyrevelfærd er en sidegevinst af at kombinere skovlandbrug med husdyr på friland. Foto: pEcosystems

23.04.2019 | Jordbrug og fødevarer

Skovlandbrug: Sådan påvirkes miljø, klima og biodiversitet

Ifølge forskere på Aarhus Universitet kan skovlandbrug have en række positive effekter på både miljø, klima og biodiversitet, hvis det udformes og anvendes korrekt.

26.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grobund for innovation, vækst og troværdighed

Økologiske landmænd og fødevarevirksomheder har brug for forskning og udvikling, der både øger produktiviteten og samtidig reducerer miljø- og klimabelastning, men også sikrer biodiversiteten i mark og landskab og en fortsat høj dyrevelfærd.

25.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

15.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

HVORDAN SMAGER GRISE, DER ER FODRET MED GRÆSPROTEIN?

Det skulle en række særligt inviterede gæster afprøve til en blindsmagning afholdt af Organic RDD projektet SuperGrassPork på Danish Crown. Under arrangementet diskuterede en række forskere samt et panel bestående af Lars Hvidtfeldt, Henrik Biilmann og Steen Bitsch de spændende perspektiver i at producere protein til foder fra græsmarksafgrøder.

Foderforsøg med grise på Foulum. Foto: Helene Uller-Kristensen

04.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Foderværdien af kløvergræsprotein til slagtegrise

Organic RDD-projektet SuperGrassPork arbejder på at udvikle en produktion af lokalt produceret protein til økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra bioraffineret kløvergræs

28.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

To info-møder om Organic RDD 5 i marts

Ansøgere, der vil have del i de 29,5 millioner, som netop er udbudt i programmet Organic RDD 5, kan blive klogere på mulighederne ved informationsmøder den 11. og 13. marts.

21.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

Viser resultater 71 til 80 ud af 461

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste