Nyheder

20.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Forbedring af økologisk husdyrbrug

En ny publikation redegør for nøgleforskning, der adresserer de primære udfordringer, som økologisk husdyrbrug står overfor med henblik på forbedring af udbyttet, dyreernæring og sundhed

16.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Giv input til ny dansk strategi for forskning og udvikling i økologisk jordbrug og fødevaresystemer

I de kommende måneder skal bestyrelsen for ICROFS udarbejde en ny strategi for forsknings- og udviklingsaktiviteterne i de kommende år, og ICROFS' bestyrelse ønsker at inddrage relevante interessenter i processen.

15.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Sygdomsforebyggelse skal sikre dansk økologisk ørredproduktion

Organic RDD-projektet ShelterFish vil udvikle nye metoder til håndtering af nogle af de primære sygdomsproblemer i den økologiske ørredproduktion.

Sure bær som tyttebær har antibakterielle effekter

14.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Restprodukter fra løg og bær skal forebygge fravænningsdiarre hos smågrise

Tidligere forsøg har vist, at antibakterielle planter og bær effektivt kan dræbe og hæmme E. coli bakterier. Nyt projekt vil afprøve storskalaproduktion af antibakterielle planter, så landmændene kan komme i gang med at bruge antibakteriel fodertilsætning i praksis.

(Vivi Kjersgaard, Hørkram Foodservice)

14.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bæredygtige fødevareindkøb i professionelle køkkener

Kostsammensætningen rummer et af de største potentialer for reduktion af klimapåvirkningen fra vores fødevaresystemer, og der er behov for udvikling af guidelines til bæredygtige fødevareindkøb.

Ammetanter og kalve kommer på græs hver dag i 6 til 8 timer. Her er de på vej til marken (foto: ICROFS)

09.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan ko og kalv sammen give stærkere og sundere kalve?

Den 9. maj inviterede Anne- og Gert Glob Lassen, landbrugsfæller indenfor for at fortælle om og vise deres "Kalv/ko-forsøg" frem på deres bedrift, "Ellinglund" ved Silkeborg.

06.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Støtte til økologisk forskning i "Horizon Europe" programmet

Den 17. april 2019 vedtog Europa-Kommissionen en foreløbig aftale om EU's fremtidige forskningsprogram for perioden 2021-2027, "Horizon Europe" - og økologisk landbrug er på dagsordenen.

05.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Danmark har behov for en stærk og koordineret økologisk forskningsindsats

Den danske økologi er efterspurgt, men mulighederne for at bibeholde førerpositionen er afhængig af, at der kan sikres midler til forskning i og udvikling af økologisk jordbrug og fødevaresystemer.

03.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Økologiske metoder gavner den biologiske mangfoldighed

Forskning dokumenterer, at plads til natur, lavere dyrkningsintensitet og langvarig økologisk drift er vigtige for at opnå væsentlige forbedringer af biodiversiteten.

02.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

29,5 mio. kroner til økologisk forskning og udvikling

GUDP åbner nu for ansøgninger til en pulje på 29,5 mio. kr. øremærket til forskning og udvikling, som kan gøre økologisk landbrug og fødevareproduktion mere miljø- og klimavenlig, fremme recirkulering og forbedre næringsstofforsyningen.

Viser resultater 61 til 70 ud af 461

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste