Nyheder

07.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

38. mio. kroner til økologiforskning

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet økologi, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.

31.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

EURAKNOS: 5. nyhedsbrev

Det første EURAKNOS KIP-møde (med et vidensinnovationspanel bestående af eksperter, forskere, landmænd og andre interessenter) har nu været afholdt, og projektpartnerne har haft tid til at behandle oplevelserne - læs om konklusionerne og om mange flere nyheder fra EURAKNOS i det seneste nyhedsbrev.

15.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny strategi for forskning og udvikling inden for økologisk jordbrug og fødevarer

ICROFS har med sin nye forsknings- og udviklingsstrategi en vision om at understøtte en dansk, markedsdrevet og bæredygtig økologisk fødevareproduktion i verdensklasse, baseret på forskning og innovation.

07.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

Økologi-Kongres 2019 - Jorden kalder!

Bliv opdateret med den nyeste viden og deltag i debatter og workshops med branchens mest erfarne specialister. Du får desuden rig mulighed for at udveksle erfaringer kollegaer og dele et godt grin ved årets kongresmiddag.

25.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Avl af oprindelige racer kan skabe fundament for ny nicheproduktion

Det økologiske landbrug har gennem de seneste år været inde i en positiv vækst, som bygger på forbrugertillid, bæredygtighed, innovation og stærke værdier. Det afspejles blandt andet i en markedsandel på 32% for økologisk konsummælk i butikkerne.

24.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

14 millioner kroner til udvikling af nye pilotanlæg til grøn bioraffinering

GUDP indkalder ansøgninger til projekter, som udvikler pilotanlæg til grøn bioraffinering i fuld skala. Fristen for at indsende en ansøgning er den 4. november 2019 kl. 12.00.

23.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Endnu mere fokus på alternative gødningsformer

AU-FOOD har to nye projekter, SureVeg og ClimateVeg, som dels skal afdække flere grønne gødningskilder og dels give nye, opdaterede livscyklusanalyser for økologiske grøntsager.

Foto: Helene Uller-Kristensen

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan hvidløg og bær som fodertilsætning forebygge fravænningsdiarré hos økologiske smågrise?

Udvikling af bakteriel resistens og de miljømæssige konsekvenser ved ophobning af zink i jorden har ført til politiske krav om at reducere brugen af antibiotika og udfase medicinsk zink. Forskere fra Aarhus Universitet har fundet ud af, at hvidløg måske kan være en effektiv erstatning og vil nu dokumentere det samt skalere en produktion op.

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bidrag med ideer til den Økologiske Verdenskongres (OWC)

Du har allerede nu mulighed for at bidrage med input til OWC, der afholdes i september 2020. Ny deadline for indsendelse af 'abstracts': 21. oktober

18.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP-konference: Klimavenlig fødevareproduktion – hvorfor og hvordan

På konferencen "Klimavenlig fødevareproduktion - hvorfor og hvordan" sætter Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, fokus på fødevareproduktionens klimaaftryk og på innovation, som kan gøre produktionen mere klimavenlig.

Viser resultater 61 til 70 ud af 494

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste