Nyheder

Foto: Helene Uller-Kristensen

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan hvidløg og bær som fodertilsætning forebygge fravænningsdiarré hos økologiske smågrise?

Udvikling af bakteriel resistens og de miljømæssige konsekvenser ved ophobning af zink i jorden har ført til politiske krav om at reducere brugen af antibiotika og udfase medicinsk zink. Forskere fra Aarhus Universitet har fundet ud af, at hvidløg måske kan være en effektiv erstatning og vil nu dokumentere det samt skalere en produktion op.

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bidrag med ideer til den Økologiske Verdenskongres (OWC)

Du har allerede nu mulighed for at bidrage med input til OWC, der afholdes i september 2020. Ny deadline for indsendelse af 'abstracts': 21. oktober

18.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP-konference: Klimavenlig fødevareproduktion – hvorfor og hvordan

På konferencen "Klimavenlig fødevareproduktion - hvorfor og hvordan" sætter Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, fokus på fødevareproduktionens klimaaftryk og på innovation, som kan gøre produktionen mere klimavenlig.

03.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

SUSFOOD2 og CORE Organic Cofund: Nyt tværnationalt call om bæredygtige fødevaresystemer

De to ERA-netværk SUSFOOD2 og CORE Organic Cofund har netop lanceret et fælles call for tværnational forskning inden for temaet "Bæredygtige Fødevaresystemer"

02.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Seneste nyheder fra EURAKNOS

Den første EURAKNOS-workshop finder sted i Budapest fra d. 11.-13. september. Workshoppen vil præsentere de første resultater af EURAKNOS’ analyser af tematiske netværk samt facilitere udveksling af ideer til vores koncept for udvikling af et standardiseret arkiv af tematiske netværk og deres resultater. Læs denne nyhed og mange flere i…

30.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grøntsager er fremtiden

Den bæredygtige udvikling sætter fokus på plantebaserede fødevarer, i særdeleshed grøntsager. De skal dyrkes intensivt og bæredygtigt som en del af Den Store Fødevare-forandring.

29.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Studietur for landmænd: KO-KALV MANAGEMENT

Ko/kalv-bussen kører i september. Hop på Økologisk Landsforenings bus 25. september og oplev to intense dage med fokus på ko-kalv relationer, udendørs kælvninger, fravænning, mælkenedlægning og alt det andet, der knytter sig til dyrevelfærd i den økologiske malkekvægsbedrift.

28.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kommunikationsmedarbejder (barselsvikariat) til ICROFS

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) søger en fuldtids kommunikationsmedarbejder til et barselsvikariat med tiltrædelse 1. november 2019 og 10 mdr. frem.

22.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

Flerårige markforsøg skal kaste lys over afgrødesystemer og deres indflydelse på økosystemtjenester

En international workshop d. 11 okt. 2019 i Schweiz organiseret af FIBL og ETH ønsker at samle viden om potentiale og begrænsninger ved flerårige markforsøg for at besvare spørgsmål om landbrugssystemers bæredygtighed. Professor Jørgen E. Olesen, der siden 1996 har arbejdet med flerårige sædskifteforsøg ved AU, er en af talerne ved konferencen.

Foto: Coulorbox

22.08.2019 | Jordbrug og fødevarer

FN's klimapanel: Økologisk landbrug er en del af løsningen for klimaet

FN's klimapanel har udgivet en ny rapport, 'Climate Change and Land', med en analyse af, hvordan fødevareproduktionens klimabelastning kan reduceres. Økologisk landbrug nævnes som et af redskaberne. Se rapportens indhold her

Viser resultater 61 til 70 ud af 487

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste