Nyheder

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg i regi af det ICROFS koordinerede projekt SuperGrassPork. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse og kødets kvalitet og smag.

Anton Wasson fra CSIRO, Australien, præsenterer sit arbejde.

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Førende eksperter inden for rodforskning samlet i København

Deep Frontier projektet var i denne uge vært for en international workshop for førende rodforskere fra hele verden.

13.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bedre næringsstofforsyning i vårbyg ved brug af efterafgrøder

Jordfrugtbarheden har en betydning for hurtig etablering og vækst af efterafgrøder sået efter høst. Projektet NutHY afprøver forskellige arter og blandinger for at finde frem til kraftige efterafgrøder med hurtig vækst.

07.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

38. mio. kroner til økologiforskning

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet økologi, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.

31.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

EURAKNOS: 5. nyhedsbrev

Det første EURAKNOS KIP-møde (med et vidensinnovationspanel bestående af eksperter, forskere, landmænd og andre interessenter) har nu været afholdt, og projektpartnerne har haft tid til at behandle oplevelserne - læs om konklusionerne og om mange flere nyheder fra EURAKNOS i det seneste nyhedsbrev.

15.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny strategi for forskning og udvikling inden for økologisk jordbrug og fødevarer

ICROFS har med sin nye forsknings- og udviklingsstrategi en vision om at understøtte en dansk, markedsdrevet og bæredygtig økologisk fødevareproduktion i verdensklasse, baseret på forskning og innovation.

07.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

Økologi-Kongres 2019 - Jorden kalder!

Bliv opdateret med den nyeste viden og deltag i debatter og workshops med branchens mest erfarne specialister. Du får desuden rig mulighed for at udveksle erfaringer kollegaer og dele et godt grin ved årets kongresmiddag.

25.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Avl af oprindelige racer kan skabe fundament for ny nicheproduktion

Det økologiske landbrug har gennem de seneste år været inde i en positiv vækst, som bygger på forbrugertillid, bæredygtighed, innovation og stærke værdier. Det afspejles blandt andet i en markedsandel på 32% for økologisk konsummælk i butikkerne.

24.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

14 millioner kroner til udvikling af nye pilotanlæg til grøn bioraffinering

GUDP indkalder ansøgninger til projekter, som udvikler pilotanlæg til grøn bioraffinering i fuld skala. Fristen for at indsende en ansøgning er den 4. november 2019 kl. 12.00.

23.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Endnu mere fokus på alternative gødningsformer

AU-FOOD har to nye projekter, SureVeg og ClimateVeg, som dels skal afdække flere grønne gødningskilder og dels give nye, opdaterede livscyklusanalyser for økologiske grøntsager.

Viser resultater 51 til 60 ud af 487

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste