19.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Det skal være lettere for professionelle køkkener at sætte klimavenlige og bæredygtige retter på menuen. Et nyt projekt vil kortlægge økologiske fødevarers påvirkning af miljøet og gøre det nemmere for storkøkkener at sammensætte ansvarlige fødevareindkøb.
18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, uddeler i andet halvår af 2020 knap 100 mio. kr. som tilskud til projekter, der kan fremme grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevaresektoren. Informationsmøder d. 11. og 12 juni bliver på grund af corona-situationen afviklet som webinarer på Skype.
18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Denne måned har EURAKNOS bl.a. offentliggjort sit visionsnotat, "Developing High Impact" samt forberedt sig på virtuel konsultation.
11.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Forskere fra Aarhus Universitet har i regi af det ICROFS koordinerede projekt NutHY undersøgt tilgængeligheden af svovl og kvælstof i samensileret efterafgrøde og halm samt kvæggylle, der har været igennem en biogasproces. Undersøgelsen viste en højere plantetilgængelighed af kvælstof, men lavere tilgængelighed af svovl efter afgasning.
04.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Det danske økologiforskningsprogram, Organic RDD, som ICROFS administrerer, har netop haft ansøgningsfrist på sin sjette runde, og interessen for at få finansieret gode økologiideer har i år været usædvanligt stor.
04.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Ko-kalv samvær i malkekvægbesætninger er genstand for forskning fra mange vinkler, og staldskoler er én af dem. Her kan landmænd, som gerne vil udvikle ko-kalv systemer til deres gårde, lære sammen og udvikle måder at have kalvene sammen med køer. Som en del af et forskningsprojekt kan det bidrage til at formulere relevante forskningsspørgsmål, og…
04.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
ProOrg projektet har til formål at udvikle retningslinjer og værktøjer der kan hjælpe økologiske fødevareproducenter med at vælge de mest bæredygtige og skånsomme teknologier til forarbejdning af økologiske fødevarer. Værktøjerne er klar til at blive testet i praksis og projektet leder derfor efter virksomheder der forarbejder fødevarer, og som…
15.04.2020 | Jordbrug og fødevarer
Rigtigt brugt kan efterafgrøder øge jordens frugtbarhed, højne udbytter og mindske miljø- og klimabelastningen. Men det kræver nytænkning og nye teknologier. Det nye ICROFS-koordinerede projekt, CCRotate, vil øge viden om efterafgrøder.
14.04.2020 | Jordbrug og fødevarer
Våde proteinkoncentrater, der er produceret ved protein bioraffinering af græsafgrøder, kan opbevares i to måneder før direkte anvendelse i foder til grise - men temperaturen og opbevaringen er af stor betydning for kvaliteten.
03.04.2020 | Jordbrug og fødevarer
ICROFS ser frem til at samarbejde med en ny kollega, Malene Jakobsen, som kommer fra en stilling som Økologikonsulent i LandboNord.