08.07.2020 | Bevilling
ERA-nettene SUSFOOD2 og CORE Organic har sammen udvalgt 12 nye, multinationale projekter, som får i alt 9,5 mio. euro til udvikling af bæredygtig, økologisk fødevareproduktion. Heriblandt er der danske forskere fra både Aarhus og Københavns Universitet.
03.07.2020 | Jordbrug og fødevarer
En markant forøgelse af det økologiske areal i Danmark og Europa udfordrer tilgængeligheden af næringsstoffer og fordrer øget recirkulering både internt og eksternt.
24.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
Landbruget i EU er blevet mere og mere afhængigt af brugen af kemiske ukrudtsmidler og pesticider generelt, hvilket har bidraget til at øge landbrugets udbytte og fødevareproduktion. På samme tid kan ukrudtsmidlerne påvirke miljøet, nyttedyr og -organismer samt dyr og menneskers sundhed.
18.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
Der er behov for nye strategier og metoder, der kan forbedre velfærd hos opdrætsfisk. Dette gælder især i økologisk opdræt, hvor mulighederne for behandling med medikamenter er begrænsede
15.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
Organic RRD 5-projektet, Open Field Biocontrol, der for nylig er opstartet har til formål at undersøge, om skovmyrer kan erstatte sprøjtemidler.
09.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
Organic Farm Knowledge tilbyder en bred vifte af praktisk viden og værktøjer til økologiske landmænd og rådgivere, der kan bidrage med at forbedre landbrugspraksis.
04.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
Succesfulde webinarer er netop blevet afholdt, som kan forbedre ''The Thematic Network Explorer’s Guide'' i EU H2020 projektet, EURAKNOS - en guide, som har til formål at styrke tematiske netværk.
03.06.2020 | Jordbrug og fødevarer
GUDP åbner for en ny tilskudspulje på ca. 80 mio. kr. til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter inden for hele fødevaresektoren.
27.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
På Ausumgaard tror de på bæredygtighed. Kristian Lundgaard-Karlshøj, der har arvet den historiske herregård fra sine forældre, tænker meget på den næste generation. Han ønsker, at Ausumgaard skal være en attraktiv gård i fremtiden, og dette inkluderer i vid udstrækning bæredygtighed og dyrevelfærd. Samtidig bør nye initiativer også være attraktive…
19.05.2020 | Jordbrug og fødevarer
Det skal være lettere for professionelle køkkener at sætte klimavenlige og bæredygtige retter på menuen. Et nyt projekt vil kortlægge økologiske fødevarers påvirkning af miljøet og gøre det nemmere for storkøkkener at sammensætte ansvarlige fødevareindkøb.