Nyheder

Boremaskine, der borer 5 meter lange tunneller til testrør under forsøgsmarkerne. Foto: Københavns Universitet

11.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Deep Frontier i Aktuel Naturvidenskab

Tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, der udgives af de danske universiteter, bringer i seneste nummer to artikler om samarbejdsprojektet Deep Frontier, der koordineres af ICROFS: Dels om projektets banebrydende faciliteter og foreløbige resultater, dels om potentialet for kulstoflagring i dybe jordlag ved hjælp af afgrøder med dybere rødder. God…

Rødbede gødet med den plantebaserede gødning, der afprøves i ClimateVeg.Foto: Ilse A. Rasmussen, ICROFS

11.09.2020 | Arrangement, Åbent hus

Potentiale i nye gødskningsstrategier til økogrøntsager

For nylig holdt projekterne SUREVEG (CORE Org) og ClimateVeg (Org RDD 4), DoubleCrop (org RDD 3) og ComCrop (Org RDD 5) samt GreenResilient (CORE Org) åbent hus på AU’s forsøgsmarker ved Årslev. Dagen var ledet af forskningsgruppeleder Hanne Lakkenborg Kristensen, AU FOOD, og omkring 20 besøgende trodsede regnen og blev klogere på gødningstyper,…

11.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Den økologiske forbruger og recirkulering

Forskningsprojektet RECONCILE skal teste forbrugernes holdning til at gøde økologiske planter med byslam.

03.09.2020 | Arrangement

Der er potentiale i flerårige afgrøder, som kan hente vand og næring i dybe jordlag

Rødderne går langt ned i jorden på Deep Frontiers forsøgsanlæg i Taastrup, men man skal ikke grave særligt dybt for at se potentialet i de dybe rodnet og flerårige afgrøder, som var på agendaen, da Rodens dag 2020 løb af stablen d. 26 aug. Dagen bød på rundvisning i forsøgsanlægget, mangfoldige oplæg og diskussioner.

01.09.2020 | Konference

Alternative proteiner på menuen ved GUDP´s konference 2020

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer den 12. november 2020 til konference om udfordringer og muligheder i alternative proteinkilder, som kan erstatte eller supplere kød i en mere klimavenlig kost.

Mikroskopi-billede af en Ichthyobodo - også kaldet ”Costia”

17.08.2020 | Jordbrug og fødevarer

Nyt bæredygtigt middel kan måske fjerne parasit, som angriber regnbueørreder

Hudsnylteren Ichthyobodo (Costia) er en af de sværeste parasitter at få bugt med, når det handler om velfærd og sundhed hos økologiske regnbueørreder, men et nyt bæredygtigt middel kan komme de økologiske fiskeopdrættere til undsætning.

17.08.2020 | Arrangement

Kom til "Rodens dag" 26. august 2020

Dybe rødder – hvilken forskel gør de? Det kan du blive klogere på til Rodens dag, hvor potentialet og perspektiverne i afgrøder med dybe rødder er i fokus.

12.08.2020 | Arrangement

ÅBENT HUS I ØKO-GRØNTSAGER I ÅRSLEV – FRILAND OG VÆKSTHUS

27. august kan du blive klogere på forskning i økologisk grøntsagsdyrkning på friland og i væksthus. Der er åbent hus for avlere og alle interesserede på Forskningscenter Årslev kl. 13. 00-15.30

08.07.2020 | Bevilling

Danske forskere med i to nye internationale projekter om bæredygtige fødevarer

ERA-nettene SUSFOOD2 og CORE Organic har sammen udvalgt 12 nye, multinationale projekter, som får i alt 9,5 mio. euro til udvikling af bæredygtig, økologisk fødevareproduktion. Heriblandt er der danske forskere fra både Aarhus og Københavns Universitet.

03.07.2020 | Jordbrug og fødevarer

Er der næringsstoffer nok?

En markant forøgelse af det økologiske areal i Danmark og Europa udfordrer tilgængeligheden af næringsstoffer og fordrer øget recirkulering både internt og eksternt.

Viser resultater 31 til 40 ud af 516

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste