Nyheder

08.03.2021 | Jordbrug og fødevarer

Kom med ideer til Økologi-Kongres 2021

Kongressen er en enestående mulighed for at møde folk fra den økologiske sektor på tværs af faggrænser og for at blive udfordret og inspireret. Netop nu har du mulighed for at byde ind med ideer til kongressens oplæg

Foto: Jacob Günther Schmidt

06.03.2021 | Jordbrug og fødevarer

Naturlig immunitet mod RMS kan forhindre værditab i økologisk ørredproduktion

Rødpletsyge (RMS) er en sygdom, der forårsager røde sårlignende mærker på regnbueørreder. Sygdommen slår ikke fiskene ihjel, men fisken bliver et mindre attraktivt produkt, og værdien falder. At skabe naturlig immunitet hos yngre fisk skal måske være en del af løsningen.

Foto: OK-Net EcoFeed

03.03.2021 | Jordbrug og fødevarer

Nyt værktøj til optimering af foderplaner i økologisk fjerkræ- og griseproduktion

Det kan være en udfordring for økologer at beregne præcis hvor meget foder, der er hensigtsmæssigt at bruge, hvis omkostningerne ved foderproduktionen skal reduceres og samtidig tilfredsstille forbrugernes forventninger til sporbarhed.

Foto: Knud Erik Christensen Colourbox

16.02.2021 | Jordbrug og fødevarer

Nyt studie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger

Forskere fra Institut fra Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet står bag et nyt databasestudie om brug af medicinsk zink og antibiotika i svinebesætninger. Forbruget af antibiotika ligger markant lavere i både økologiske og frilandsbesætninger end i konventionelle besætninger.

Projektet GrainLegsGo vil åbne vores øjne for friske bælgfrugter, f.eks. hestebønner. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Jordbrug og fødevarer

Bønner og ærter er der fremtid i

Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og bønner, og bælgfrugterne vinder langsomt men sikkert større indpas herhjemme: Fra Michelin-kokken Francis Cardenau’s ”økologiske bønnemøder” til edamame bønnerne, der de seneste år har bevæget sig fra…

Organisk materiale påvirkes af de fysiske betingelser og har stor betydning for især den mikrobielle vandkvalitet i dambrug. Foto: Jacob Günther.

31.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Mindre organisk materiale i dambrug giver sundere fisk

Vandkvalitet spiller en stor rolle i forhold til fiskenes trivsel og sygdomsudbrud i dambrug. Tidligere har opmærksomheden været rettet mod brug af kemikalier til at kontrollere forekomsten af hud- og gællesnyltere. Men der er god grund til også at se på mængden af organisk stof i vandet.

Foto: WIFI-projektet

26.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Økologiske søer overforsynes med protein – også om vinteren

Økologiske og andre udendørs svin overforsynes i dag med protein, fordi de fodres efter de samme fodringsstrategier som indendørs svin, hvor der ikke tages hensyn højere foderstyrke og til næringsstofforsyningen fra grovfoderet. Læs artiklen i "Økologisk Nu"

15.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Har du en idé til et økologiprojekt?

Den nye runde af Organic RDD, Organic RDD 7, er netop åbnet for ansøgninger øremærket forskning for at udvikle økologisektoren og styrke økologiens bidrag til samfundet på områder som miljø og klima, biodiversitet, drikkevandsbeskyttelse, dyrevelfærd og sundhed.

14.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Ny pulje til økologiske produktionssystemer

ERA-nettet CORE Organic lancerer en ny forskningspulje på i alt 5 mio. €. Temaet er blandede landbrugssystemer til forbedring af økologisk plante- og husdyrproduktion.

08.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Planter i fokus

Årets plantekongres afholdes som live webinarer d. 12.-15. januar 2021. Over 4 dage har du adgang til mere end 20 webinarer. Du kan vælge at se dem live, eller når det passer dig.

Viser resultater 21 til 30 ud af 530

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste