Nyheder

15.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Myrer skal sikre bæredygtig økologisk frugtproduktion

Organic RRD 5-projektet, Open Field Biocontrol, der for nylig er opstartet har til formål at undersøge, om skovmyrer kan erstatte sprøjtemidler.

09.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Kender du platformen "Organic Farm Knowledge" - og hvad synes du om den?

Organic Farm Knowledge tilbyder en bred vifte af praktisk viden og værktøjer til økologiske landmænd og rådgivere, der kan bidrage med at forbedre landbrugspraksis.

04.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Lettere adgang til viden om landbrug i EU

Succesfulde webinarer er netop blevet afholdt, som kan forbedre ''The Thematic Network Explorer’s Guide'' i EU H2020 projektet, EURAKNOS - en guide, som har til formål at styrke tematiske netværk.

03.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Nye millioner på vej til grøn udvikling i fødevaresektoren

GUDP åbner for en ny tilskudspulje på ca. 80 mio. kr. til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter inden for hele fødevaresektoren.

27.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Vi er nødt til at fokusere på alternative bæredygtige produkter, som samtidig er rentable

På Ausumgaard tror de på bæredygtighed. Kristian Lundgaard-Karlshøj, der har arvet den historiske herregård fra sine forældre, tænker meget på den næste generation. Han ønsker, at Ausumgaard skal være en attraktiv gård i fremtiden, og dette inkluderer i vid udstrækning bæredygtighed og dyrevelfærd. Samtidig bør nye initiativer også være attraktive…

19.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Fødevarevalget betyder noget for klimaet og miljøet

Det skal være lettere for professionelle køkkener at sætte klimavenlige og bæredygtige retter på menuen. Et nyt projekt vil kortlægge økologiske fødevarers påvirkning af miljøet og gøre det nemmere for storkøkkener at sammensætte ansvarlige fødevareindkøb.

18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

GUDP´s info-møder bliver afholdt som webinarer

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, uddeler i andet halvår af 2020 knap 100 mio. kr. som tilskud til projekter, der kan fremme grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevaresektoren. Informationsmøder d. 11. og 12 juni bliver på grund af corona-situationen afviklet som webinarer på Skype.

18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

11. EURAKNOS nyhedsbrev på gaden nu

Denne måned har EURAKNOS bl.a. offentliggjort sit visionsnotat, "Developing High Impact" samt forberedt sig på virtuel konsultation.

Foto: Jesper Rais, AU Foto

11.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Lav tilgængelighed af svovl i afgasset gødning

Forskere fra Aarhus Universitet har i regi af det ICROFS koordinerede projekt NutHY undersøgt tilgængeligheden af svovl og kvælstof i samensileret efterafgrøde og halm samt kvæggylle, der har været igennem en biogasproces. Undersøgelsen viste en højere plantetilgængelighed af kvælstof, men lavere tilgængelighed af svovl efter afgasning.

Foto: Colourbox

04.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Stor interesse for at udvikle økologien gennem forskning

Det danske økologiforskningsprogram, Organic RDD, som ICROFS administrerer, har netop haft ansøgningsfrist på sin sjette runde, og interessen for at få finansieret gode økologiideer har i år været usædvanligt stor.

Viser resultater 21 til 30 ud af 494

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste