Nyheder

02.10.2020 | Jordbrug og fødevarer

Dyrkning i planterester har flere fordele

Forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har i et markforsøg plantet hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden, der i stedet er blevet rullet med en knivtromle. Det er den første videnskabelige undersøgelse af teknikken i en dansk sammenhæng. Selv om udbyttet er lavere i flere tilfælde, så kan teknikken fungere…

Der er potentiale i blandede landbrug,

01.10.2020 | Jordbrug og fødevarer

Landbrug med blandet produktion har mange fordele

I et nyt stort EU-projekt skal forskere fra blandt andet Aarhus Universitet udforske forskellige typer blandede landbrugssystemer, inkl. skovlandbrug, ud fra antagelsen om, at den måde at dyrke landbrug på rummer mange fordele. Både når det gælder bæredygtighed generelt, modstandsdygtighed over for klimaforandringer, bedre udnyttelse af…

Erik Fog, SEGES, fremviser her "det grønne guld" (græsprotein) i forbindelse med indvielsen på Ausumgaard
"Forskning skaber det grundlag, som de kommercielle kræfter kan agere på – men forskningen i sig selv skaber ikke gennembruddet for en ny teknologi”.

22.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Det grønne guld - fra forskning til praksis

For nylig blev Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs indviet på Ausumgaard. Blandt de fremmødte gæster var fødevareminister Mogens Jensen, og i sin åbningstale lagde han bl.a. vægt på, at græs er ét af de bæredygtige, lokalt producerede alternative proteinkilder, som skal være med til at nedbringe mængderne af importeret soja - men…

Boremaskine, der borer 5 meter lange tunneller til testrør under forsøgsmarkerne. Foto: Københavns Universitet

11.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Deep Frontier i Aktuel Naturvidenskab

Tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, der udgives af de danske universiteter, bringer i seneste nummer to artikler om samarbejdsprojektet Deep Frontier, der koordineres af ICROFS: Dels om projektets banebrydende faciliteter og foreløbige resultater, dels om potentialet for kulstoflagring i dybe jordlag ved hjælp af afgrøder med dybere rødder. God…

Rødbede gødet med den plantebaserede gødning, der afprøves i ClimateVeg.Foto: Ilse A. Rasmussen, ICROFS

11.09.2020 | Arrangement, Åbent hus

Potentiale i nye gødskningsstrategier til økogrøntsager

For nylig holdt projekterne SUREVEG (CORE Org) og ClimateVeg (Org RDD 4), DoubleCrop (org RDD 3) og ComCrop (Org RDD 5) samt GreenResilient (CORE Org) åbent hus på AU’s forsøgsmarker ved Årslev. Dagen var ledet af forskningsgruppeleder Hanne Lakkenborg Kristensen, AU FOOD, og omkring 20 besøgende trodsede regnen og blev klogere på gødningstyper,…

11.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Den økologiske forbruger og recirkulering

Forskningsprojektet RECONCILE skal teste forbrugernes holdning til at gøde økologiske planter med byslam.

03.09.2020 | Arrangement

Der er potentiale i flerårige afgrøder, som kan hente vand og næring i dybe jordlag

Rødderne går langt ned i jorden på Deep Frontiers forsøgsanlæg i Taastrup, men man skal ikke grave særligt dybt for at se potentialet i de dybe rodnet og flerårige afgrøder, som var på agendaen, da Rodens dag 2020 løb af stablen d. 26 aug. Dagen bød på rundvisning i forsøgsanlægget, mangfoldige oplæg og diskussioner.

01.09.2020 | Konference

Alternative proteiner på menuen ved GUDP´s konference 2020

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer den 12. november 2020 til konference om udfordringer og muligheder i alternative proteinkilder, som kan erstatte eller supplere kød i en mere klimavenlig kost.

Mikroskopi-billede af en Ichthyobodo - også kaldet ”Costia”

17.08.2020 | Jordbrug og fødevarer

Nyt bæredygtigt middel kan måske fjerne parasit, som angriber regnbueørreder

Hudsnylteren Ichthyobodo (Costia) er en af de sværeste parasitter at få bugt med, når det handler om velfærd og sundhed hos økologiske regnbueørreder, men et nyt bæredygtigt middel kan komme de økologiske fiskeopdrættere til undsætning.

17.08.2020 | Arrangement

Kom til "Rodens dag" 26. august 2020

Dybe rødder – hvilken forskel gør de? Det kan du blive klogere på til Rodens dag, hvor potentialet og perspektiverne i afgrøder med dybe rødder er i fokus.

Viser resultater 21 til 30 ud af 509

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste