Nyheder

12.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP inviterer til informationsmøder i januar 2020

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer kommende ansøgere til to informationsmøder i januar 2020.

05.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny international strategi for forskning og innovation lanceret

ICROFS samarbejder med andre vidensmiljøer indenfor økologi i EU gennem ”TP Organics”, der er en såkaldt ”European Technology Platform”. TP Organics lancerede onsdag den 4. december en ny strategi for forskning og innovation indenfor økologisk jordbrug og fødevaresystemer. (Strategic Research and Innovation Agenda for Organics and Agroecology) i…

Forskningen i fremtidens bæredygtige dyrkningsmetoder foregår blandt andet i kålmarken. Her lektor Hanne Lakkenborg Kristensen og Aarstidernes landbrugs- og miljøchef Svend Daverkosen. Foto: Dorthe Lundh

04.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny podcast: Fra kotelet til kål

Omstillingen til grønnere kost kræver ny viden om bæredygtige dyrkningsmetoder. Derfor forskes der i, hvordan grøntsagsavlere kan følge med den stigende efterspørgsel med mindst mulig påvirkning af miljøet. Hør mere i podcasten med forsker Hanne Lakkenborg Kristensen, AU, der fortæller om sin forskning og samarbejdet med grøntsagsavlerne.

02.12.2019 | Jordbrug og fødevarer

EURAKNOS: 6. nyhedsbrev

Se månedens video om danske erfaringer med minivådområder. Mini-vådområde-initiativet blev startet i Danmark for mere end ti år siden som et redskab til at imødekomme politiske krav til miljøbeskyttelse.

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg i regi af det ICROFS koordinerede projekt SuperGrassPork. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse og kødets kvalitet og smag.

Anton Wasson fra CSIRO, Australien, præsenterer sit arbejde.

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Førende eksperter inden for rodforskning samlet i København

Deep Frontier projektet var i denne uge vært for en international workshop for førende rodforskere fra hele verden.

13.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bedre næringsstofforsyning i vårbyg ved brug af efterafgrøder

Jordfrugtbarheden har en betydning for hurtig etablering og vækst af efterafgrøder sået efter høst. Projektet NutHY afprøver forskellige arter og blandinger for at finde frem til kraftige efterafgrøder med hurtig vækst.

07.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

38. mio. kroner til økologiforskning

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet økologi, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.

31.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

EURAKNOS: 5. nyhedsbrev

Det første EURAKNOS KIP-møde (med et vidensinnovationspanel bestående af eksperter, forskere, landmænd og andre interessenter) har nu været afholdt, og projektpartnerne har haft tid til at behandle oplevelserne - læs om konklusionerne og om mange flere nyheder fra EURAKNOS i det seneste nyhedsbrev.

15.10.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny strategi for forskning og udvikling inden for økologisk jordbrug og fødevarer

ICROFS har med sin nye forsknings- og udviklingsstrategi en vision om at understøtte en dansk, markedsdrevet og bæredygtig økologisk fødevareproduktion i verdensklasse, baseret på forskning og innovation.

Viser resultater 21 til 30 ud af 461

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste