Nyheder

Projektet GrainLegsGo vil åbne vores øjne for friske bælgfrugter, f.eks. hestebønner. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Jordbrug og fødevarer

Bønner og ærter er der fremtid i

Spis dine ærter, er ikke længere blot noget, man med alvorlig mine siger til kræsne børn. For der er mange gode grunde til at spise friske ærter og bønner, og bælgfrugterne vinder langsomt men sikkert større indpas herhjemme: Fra Michelin-kokken Francis Cardenau’s ”økologiske bønnemøder” til edamame bønnerne, der de seneste år har bevæget sig fra…

Organisk materiale påvirkes af de fysiske betingelser og har stor betydning for især den mikrobielle vandkvalitet i dambrug. Foto: Jacob Günther.

31.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Mindre organisk materiale i dambrug giver sundere fisk

Vandkvalitet spiller en stor rolle i forhold til fiskenes trivsel og sygdomsudbrud i dambrug. Tidligere har opmærksomheden været rettet mod brug af kemikalier til at kontrollere forekomsten af hud- og gællesnyltere. Men der er god grund til også at se på mængden af organisk stof i vandet.

Foto: WIFI-projektet

26.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Økologiske søer overforsynes med protein – også om vinteren

Økologiske og andre udendørs svin overforsynes i dag med protein, fordi de fodres efter de samme fodringsstrategier som indendørs svin, hvor der ikke tages hensyn højere foderstyrke og til næringsstofforsyningen fra grovfoderet. Læs artiklen i "Økologisk Nu"

15.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Har du en idé til et økologiprojekt?

Den nye runde af Organic RDD, Organic RDD 7, er netop åbnet for ansøgninger øremærket forskning for at udvikle økologisektoren og styrke økologiens bidrag til samfundet på områder som miljø og klima, biodiversitet, drikkevandsbeskyttelse, dyrevelfærd og sundhed.

14.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Ny pulje til økologiske produktionssystemer

ERA-nettet CORE Organic lancerer en ny forskningspulje på i alt 5 mio. €. Temaet er blandede landbrugssystemer til forbedring af økologisk plante- og husdyrproduktion.

08.01.2021 | Jordbrug og fødevarer

Planter i fokus

Årets plantekongres afholdes som live webinarer d. 12.-15. januar 2021. Over 4 dage har du adgang til mere end 20 webinarer. Du kan vælge at se dem live, eller når det passer dig.

16.12.2020 | Jordbrug og fødevarer

Julehilsen fra ICROFS

Året 2020 har igen bragt en masse spændende, ny viden og praktiske anbefalinger fra ICROFS' projekter om økologisk jordbrug og fødevarer; f.eks. om næringsstofforsyning og –recirkulering, bioraffinering af græs og lokal proteinforsyning, ko-kalv samvær i malkekvægbesætninger, og bæredygtige og skånsomme teknologier til forarbejdning af økologiske…

15.12.2020 | Jordbrug og fødevarer

50 millioner til forskning, udvikling og innovation i økologisk jordbrug og fødevaresystemer

I samarbejde med ICROFS åbner GUDP for ansøgninger til en pulje på 50 mio. kr. for yderligere at udvikle økologisektoren og styrke økologiens bidrag til samfundet på områder som miljø og klima, biodiversitet, drikkevandsbeskyttelse, dyrevelfærd og sundhed.

Tematiske netværk er projekter med flere aktører, som indsamler eksisterende viden og bedste praksis om et givet tema for at gøre det tilgængeligt for slutbrugere såsom landmænd, skovfogeder, rådgivere m.fl.

09.12.2020 | Jordbrug og fødevarer

Ny manual: Lettere adgang til viden om landbrug

EURAKNOS' manual giver gode råd til, hvordan tematiske netværk skal designes og implementeres i forhold til at styrke netværkets multi-aktør tilgang, brugerengagement og i sidste ende "impact".

02.12.2020 | Calls

CORE Organic Cofund åbner ny pulje til cirkulær produktion i landbruget

Den 11. januar 2021 lancerer CORE Organic en ny forskningspulje på i alt 4.8 mio. €. Temaet er blandede landbrugssystemer til forbedring af økologisk plante- og husdyrproduktion

Viser resultater 11 til 20 ud af 516

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste