Nyheder

11.09.2020 | Jordbrug og fødevarer

Den økologiske forbruger og recirkulering

Forskningsprojektet RECONCILE skal teste forbrugernes holdning til at gøde økologiske planter med byslam.

03.09.2020 | Arrangement

Der er potentiale i flerårige afgrøder, som kan hente vand og næring i dybe jordlag

Rødderne går langt ned i jorden på Deep Frontiers forsøgsanlæg i Taastrup, men man skal ikke grave særligt dybt for at se potentialet i de dybe rodnet og flerårige afgrøder, som var på agendaen, da Rodens dag 2020 løb af stablen d. 26 aug. Dagen bød på rundvisning i forsøgsanlægget, mangfoldige oplæg og diskussioner.

01.09.2020 | Konference

Alternative proteiner på menuen ved GUDP´s konference 2020

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer den 12. november 2020 til konference om udfordringer og muligheder i alternative proteinkilder, som kan erstatte eller supplere kød i en mere klimavenlig kost.

Mikroskopi-billede af en Ichthyobodo - også kaldet ”Costia”

17.08.2020 | Jordbrug og fødevarer

Nyt bæredygtigt middel kan måske fjerne parasit, som angriber regnbueørreder

Hudsnylteren Ichthyobodo (Costia) er en af de sværeste parasitter at få bugt med, når det handler om velfærd og sundhed hos økologiske regnbueørreder, men et nyt bæredygtigt middel kan komme de økologiske fiskeopdrættere til undsætning.

17.08.2020 | Arrangement

Kom til "Rodens dag" 26. august 2020

Dybe rødder – hvilken forskel gør de? Det kan du blive klogere på til Rodens dag, hvor potentialet og perspektiverne i afgrøder med dybe rødder er i fokus.

12.08.2020 | Arrangement

ÅBENT HUS I ØKO-GRØNTSAGER I ÅRSLEV – FRILAND OG VÆKSTHUS

27. august kan du blive klogere på forskning i økologisk grøntsagsdyrkning på friland og i væksthus. Der er åbent hus for avlere og alle interesserede på Forskningscenter Årslev kl. 13. 00-15.30

08.07.2020 | Bevilling

Danske forskere med i to nye internationale projekter om bæredygtige fødevarer

ERA-nettene SUSFOOD2 og CORE Organic har sammen udvalgt 12 nye, multinationale projekter, som får i alt 9,5 mio. euro til udvikling af bæredygtig, økologisk fødevareproduktion. Heriblandt er der danske forskere fra både Aarhus og Københavns Universitet.

03.07.2020 | Jordbrug og fødevarer

Er der næringsstoffer nok?

En markant forøgelse af det økologiske areal i Danmark og Europa udfordrer tilgængeligheden af næringsstoffer og fordrer øget recirkulering både internt og eksternt.

Foto: RowCrop, Organic RDD 2 projekt

24.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Ukrudtsbekæmpelse uden kemi

Landbruget i EU er blevet mere og mere afhængigt af brugen af kemiske ukrudtsmidler og pesticider generelt, hvilket har bidraget til at øge landbrugets udbytte og fødevareproduktion. På samme tid kan ukrudtsmidlerne påvirke miljøet, nyttedyr og -organismer samt dyr og menneskers sundhed.

Lihme Dambrug

18.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Bedre velfærd i økologisk fiskeopdræt kræver flere indsatsområder

Der er behov for nye strategier og metoder, der kan forbedre velfærd hos opdrætsfisk. Dette gælder især i økologisk opdræt, hvor mulighederne for behandling med medikamenter er begrænsede

Viser resultater 11 til 20 ud af 494

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste