Nyheder

Foto: RowCrop, Organic RDD 2 projekt

24.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Ukrudtsbekæmpelse uden kemi

Landbruget i EU er blevet mere og mere afhængigt af brugen af kemiske ukrudtsmidler og pesticider generelt, hvilket har bidraget til at øge landbrugets udbytte og fødevareproduktion. På samme tid kan ukrudtsmidlerne påvirke miljøet, nyttedyr og -organismer samt dyr og menneskers sundhed.

Lihme Dambrug

18.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Bedre velfærd i økologisk fiskeopdræt kræver flere indsatsområder

Der er behov for nye strategier og metoder, der kan forbedre velfærd hos opdrætsfisk. Dette gælder især i økologisk opdræt, hvor mulighederne for behandling med medikamenter er begrænsede

15.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Myrer skal sikre bæredygtig økologisk frugtproduktion

Organic RRD 5-projektet, Open Field Biocontrol, der for nylig er opstartet har til formål at undersøge, om skovmyrer kan erstatte sprøjtemidler.

09.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Kender du platformen "Organic Farm Knowledge" - og hvad synes du om den?

Organic Farm Knowledge tilbyder en bred vifte af praktisk viden og værktøjer til økologiske landmænd og rådgivere, der kan bidrage med at forbedre landbrugspraksis.

04.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Lettere adgang til viden om landbrug i EU

Succesfulde webinarer er netop blevet afholdt, som kan forbedre ''The Thematic Network Explorer’s Guide'' i EU H2020 projektet, EURAKNOS - en guide, som har til formål at styrke tematiske netværk.

03.06.2020 | Jordbrug og fødevarer

Nye millioner på vej til grøn udvikling i fødevaresektoren

GUDP åbner for en ny tilskudspulje på ca. 80 mio. kr. til grønne udviklings- og demonstrationsprojekter inden for hele fødevaresektoren.

27.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Vi er nødt til at fokusere på alternative bæredygtige produkter, som samtidig er rentable

På Ausumgaard tror de på bæredygtighed. Kristian Lundgaard-Karlshøj, der har arvet den historiske herregård fra sine forældre, tænker meget på den næste generation. Han ønsker, at Ausumgaard skal være en attraktiv gård i fremtiden, og dette inkluderer i vid udstrækning bæredygtighed og dyrevelfærd. Samtidig bør nye initiativer også være attraktive…

19.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

Fødevarevalget betyder noget for klimaet og miljøet

Det skal være lettere for professionelle køkkener at sætte klimavenlige og bæredygtige retter på menuen. Et nyt projekt vil kortlægge økologiske fødevarers påvirkning af miljøet og gøre det nemmere for storkøkkener at sammensætte ansvarlige fødevareindkøb.

18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

GUDP´s info-møder bliver afholdt som webinarer

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, uddeler i andet halvår af 2020 knap 100 mio. kr. som tilskud til projekter, der kan fremme grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevaresektoren. Informationsmøder d. 11. og 12 juni bliver på grund af corona-situationen afviklet som webinarer på Skype.

18.05.2020 | Jordbrug og fødevarer

11. EURAKNOS nyhedsbrev på gaden nu

Denne måned har EURAKNOS bl.a. offentliggjort sit visionsnotat, "Developing High Impact" samt forberedt sig på virtuel konsultation.

Viser resultater 11 til 20 ud af 487

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste