Forskere fra Organic RDD 2 deler ud af deres viden

Forskere fra bl.a. forskningsprojektet RowCrop deler ud af deres viden om økologisk planteavl på sommerens Økologiske Feltdage arrangeret af projekter fra forskningsprogrammet Organic RDD 2.

Den 8. og 9. juni er der mulighed for at få indsigt i den nyeste viden inden for økologiske planteavl, når forskere fra flere forskellige projekter under forskningsprogrammet Organic RDD 2 holder lektioner på kurset Økologiske Feltdage. 

Kurset finder dels sted på Aarhus Universitets afdeling i Flakkebjerg, dels i Taastrup på Højbakkegård, som hører under Københavns Universitet.

Økologiske Feltdage begynder i Flakkebjerg den 8. juni, hvor lektor Bo Melander og Morten Brandt fra Kongskilde Industries underviser i, hvordan man håndterer et nyt dyrkningssystem med radrensning i korn. Kongskilde Industries er involveret i udvikling af en ny kombineret radrenser og såmaskine, som er en forudsætning for, at det nye system kan bruges i praksis.

Nye ideer til forsforforsyning

Samme dag tager lektor Sabine Ravnskov deltagerne med ind i svampenes verden – nærmere betegnet mykorrhizasvampen. Mykorrhiza koloniserer planterødder intracellulært og lever i symbiose med planterødder. Planten får derved en større overflade til optagelse af mineralske næringsstoffer fra jorden - især fosfor. Mykorrhizasvampene har afgørende indflydelse på plantesundhed og dermed på udbyttet. På kurset kan man blive klogere på, hvordan de i praksis kan påvirkes til at give optimal effekt.

Lektor Johannes Ravn Jørgensen og postdoc Chris Sørensen præsenterer deltagerne for et nyt varslingssystem mod gulrust i hvede og tritikale, og efterfølgende er der mulighed for at se det demonstreret i praksis hos landmand Jesper Hansen, som lægger havre- og vårbygmarker til forsøg med det nye system.

Desuden bliver der lektioner af professor Kristian Thorup Kristensen fra Københavns Universitet, lektor Jakob Magid fortæller om perspektiverne i recirkulering af affaldsstoffer fra by til land, PhD-studerende Frederik Johannes van der Bom og adjunkt Lars Kiær.

Økologiske Feltdage er finansieret gennem Organic RDD, som koordineres af ICROFS