BERAS-konferencen om klimavenligt kredsløbslandbrug

Videns- og forskningsnetværket BERAS International sætter med konferencen ”Soils and the Food We Eat,” fokus på fødevareproduktionens klimabelastning den 20. maj 2015 i Järna, Sverige.

Fødevareproduktionen tegner sig ifølge flere studier for mellem 30 og 50 pct. af den globale opvarmning, når man indregner belastningen i hele kæden fra jord til jord. Det vil forsknings- og vidensnetværket BERAS International skabe opmærksomhed om med konferencen ”Soils and the Food We Eat,” der finder sted i Ytterjärna i Sverige den 20. maj. 2015.

Konferencen skal markere, at FN har udnævnt 2015 til dyrkningsjordens år - "soil year." Arrangørerne inviterer  forskere, landmænd, politikere, embedsmænd og rådgivere til at diskutere, hvordan fødevareproduktionen kan blive mere bæredygtig og klimavenlig og i højere grad baseret på kredsløbstanken og brug af fornybare ressourcer.

Talerne er bl.a. Gunnar Rundgren, medforfatter til FN-rapporten "Wake up before it is too late – make agriculture truly sustainable now for food security in a changing climate" og dr. Artur Granstedt, Ecological Regenerative Agriculture. Under overskriften "Diet for a green planet" taler desuden dr. S. Natarajan og dr. K. Perumal fra Indien samt dr. César López fra Den Dominikanske Republik.

BERAS International er et internationalt netværk af forskere, vidensinstitutioner og NGOer, som arbejder for at tilvejebringe og formidle viden om bæredygtige landbrugssystemer og om, hvordan fødevareproduktionens klima- og miljøbelastning kan reduceres.

 

Læs om BERAS konference "Soils and the Food We Eat" 

Følg BERAS på Facebook