Nyheder

25.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Avl af oprindelige racer kan skabe fundament for ny nicheproduktion

Det økologiske landbrug har gennem de seneste år været inde i en positiv vækst, som bygger på forbrugertillid, bæredygtighed, innovation og stærke værdier. Det afspejles blandt andet i en markedsandel på 32% for økologisk konsummælk i butikkerne.

24.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

14 millioner kroner til udvikling af nye pilotanlæg til grøn bioraffinering

GUDP indkalder ansøgninger til projekter, som udvikler pilotanlæg til grøn bioraffinering i fuld skala. Fristen for at indsende en ansøgning er den 4. november 2019 kl. 12.00.

23.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Endnu mere fokus på alternative gødningsformer

AU-FOOD har to nye projekter, SureVeg og ClimateVeg, som dels skal afdække flere grønne gødningskilder og dels give nye, opdaterede livscyklusanalyser for økologiske grøntsager.

Foto: Helene Uller-Kristensen

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan hvidløg og bær som fodertilsætning forebygge fravænningsdiarré hos økologiske smågrise?

Udvikling af bakteriel resistens og de miljømæssige konsekvenser ved ophobning af zink i jorden har ført til politiske krav om at reducere brugen af antibiotika og udfase medicinsk zink. Forskere fra Aarhus Universitet har fundet ud af, at hvidløg måske kan være en effektiv erstatning og vil nu dokumentere det samt skalere en produktion op.

19.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bidrag med ideer til den Økologiske Verdenskongres (OWC)

Du har allerede nu mulighed for at bidrage med input til OWC, der afholdes i september 2020. Ny deadline for indsendelse af 'abstracts': 21. oktober

18.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP-konference: Klimavenlig fødevareproduktion – hvorfor og hvordan

På konferencen "Klimavenlig fødevareproduktion - hvorfor og hvordan" sætter Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, fokus på fødevareproduktionens klimaaftryk og på innovation, som kan gøre produktionen mere klimavenlig.

03.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

SUSFOOD2 og CORE Organic Cofund: Nyt tværnationalt call om bæredygtige fødevaresystemer

De to ERA-netværk SUSFOOD2 og CORE Organic Cofund har netop lanceret et fælles call for tværnational forskning inden for temaet "Bæredygtige Fødevaresystemer"

02.09.2019 | Jordbrug og fødevarer

Seneste nyheder fra EURAKNOS

Den første EURAKNOS-workshop finder sted i Budapest fra d. 11.-13. september. Workshoppen vil præsentere de første resultater af EURAKNOS’ analyser af tematiske netværk samt facilitere udveksling af ideer til vores koncept for udvikling af et standardiseret arkiv af tematiske netværk og deres resultater. Læs denne nyhed og mange flere i…