Nyheder

De tre foderblandinger + kontrol (t.v.), som testes i forsøget, hvor kløvergræsprotein udgør en stigende del af foderets råprotein. Jo mørkere farve - jo højere indhold af kløvergræsprotein i foderblandingen. Foto: Linda S. Sørensen

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grønt protein er godt til grise

Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg i regi af det ICROFS koordinerede projekt SuperGrassPork. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse og kødets kvalitet og smag.

Anton Wasson fra CSIRO, Australien, præsenterer sit arbejde.

27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Førende eksperter inden for rodforskning samlet i København

Deep Frontier projektet var i denne uge vært for en international workshop for førende rodforskere fra hele verden.

13.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bedre næringsstofforsyning i vårbyg ved brug af efterafgrøder

Jordfrugtbarheden har en betydning for hurtig etablering og vækst af efterafgrøder sået efter høst. Projektet NutHY afprøver forskellige arter og blandinger for at finde frem til kraftige efterafgrøder med hurtig vækst.

07.11.2019 | Jordbrug og fødevarer

38. mio. kroner til økologiforskning

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet økologi, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.