Nyheder

26.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer til politikere: Udvikling af økologi kræver penge til forskning

Den danske økologi er efterspurgt, og mulighederne for at bibeholde førerpositionen inden for økologisk produktion af landbrugsvarer afhænger af, at der politisk sikres konkrete midler til forskning, mener økologer.

24.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Langt fra Borgen: Skal dansk landbrug være 100% økologisk?

”Det er tit de økologiske landmænd, som går foran, fordi de giver sig selv nogle benspænd med for eksempel ikke at bruge pesticider og kunstgødning - så de er nødt til at udvikle nye måder at drive landbrug på” – sådan udtaler ICROFS’ Centerleder Niels Halberg sig i seneste afsnit af Langt Fra Borgen. Se hele afsnittet på dr.dk

22.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Seneste udgave af Organic Agriculture er netop udkommet

Gennem de seneste to årtier har det økologiske landbrug gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling, og der er økologisk produktion i mere end 130 lande verden over. 'Organic Agriculture' sætter fokus på økologiens mål om at opnå en effektiv fødevareproduktion og samtidig tage hensyn til miljø og klima. Læs seneste udgave.

11.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bekæmpelsesmiddelforskning - Indkaldelse af ansøgninger

Nu kan forskere søge om penge til projekter, der minimerer risiko og belastning ved brug af pesticider og biocider. Miljøstyrelsen har netop igangsat en ny tilskudsrunde, hvor forskere kan søge om økonomisk støtte til projekter, der bl.a. kan minimere forbrug og belastning.