12.12.2019 | Jordbrug og fødevarer
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, inviterer kommende ansøgere til to informationsmøder i januar 2020.
04.12.2019 | Jordbrug og fødevarer
Omstillingen til grønnere kost kræver ny viden om bæredygtige dyrkningsmetoder. Derfor forskes der i, hvordan grøntsagsavlere kan følge med den stigende efterspørgsel med mindst mulig påvirkning af miljøet. Hør mere i podcasten med forsker Hanne Lakkenborg Kristensen, AU, der fortæller om sin forskning og samarbejdet med grøntsagsavlerne.
02.12.2019 | Jordbrug og fødevarer
Se månedens video om danske erfaringer med minivådområder. Mini-vådområde-initiativet blev startet i Danmark for mere end ti år siden som et redskab til at imødekomme politiske krav til miljøbeskyttelse.
27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer
Grønt protein udvundet fra kløvergræs er meget velegnet til grise, viser forsøg i regi af det ICROFS koordinerede projekt SuperGrassPork. Det gælder både i forhold til grisenes trivsel, tilvækst, foderudnyttelse og kødets kvalitet og smag.
27.11.2019 | Jordbrug og fødevarer
Deep Frontier projektet var i denne uge vært for en international workshop for førende rodforskere fra hele verden.
13.11.2019 | Jordbrug og fødevarer
Jordfrugtbarheden har en betydning for hurtig etablering og vækst af efterafgrøder sået efter høst. Projektet NutHY afprøver forskellige arter og blandinger for at finde frem til kraftige efterafgrøder med hurtig vækst.