Nyheder

23.10.2017 | Åbent hus

Åbent hus: DoubleCrop og SoilVeg

Øko-dyrkning af højværdi-rækkeafgrøder: Dobbeltdyrkning, plantebaserede gødninger, reduceret jordbearbejdning og vinterplantedække.

13.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

Rækkedyrkning giver nye muligheder i planteavlen

Med stor rækkeafstand i økologisk planteavl går udbyttet ikke ned, og ukrudt kan bedre bekæmpes. Samtidig etableres efterafgrøder mere sikkert, hvilket øger afgrødernes kvælstofforsyning og jordens frugtbarhed.

04.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

Græsprotein er godt protein

Positive resultater med at raffinere kløvergræs til proteinkoncentrat til fjerkræ og svin, presserest til køer og restvæske til biogas ser ud til at kunne give et vigtigt løft til økologisk produktion.

03.10.2017 | Konference

Åbent for tilmelding til ØkologiKongres 2017

Tilmelding til ØkologiKongres 2017 er netop åbnet. Kongressen er en enestående mulighed for at møde folk fra den økologiske sektor på tværs af faggrænser og for at blive udfordret og inspireret. Oplægsholdere fra en lang række ICROFS-koordinerede projekter bidrager med viden på kongressen.

02.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

ProGrOV-studerende gør brug af viden i dansk case competition

Tanzaniansk studerende Adolf Saria fra ICROFS-projektet ProGrOV tog sammen med tre andre studerende fra USA, Belgien og Danmark udfordringen fra Miljø- og Fødevareministeren op i forbindelse med den såkaldte Case Competition, der blev afholdt under 'World Food Summit' i København i August.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

De vidunderlige og besværlige æbler

Efteråret er æbletid, og lige nu er de danske frugtavlere i fuld gang med at plukke årets høst – men nogle avlere har mere travlt end andre.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ny publikation: ”Organic and Low-Input Dairy Farming: Avenues to Enhance Sustainability and Competitiveness in the EU”

Formålet med det EU-finansierede projekt SOLID var at forbedre de tekniske såvel som økonomiske og konkurrencemæssige forhold relateret til økologiske og lav-input mælkesystemer i Europa, alt i mens potentialet for at producere miljøvenlige varer og forbedre biodiversiteten maksimeres. Læs om resultater og anbefalinger i ny artikel.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ny artikel om ‘Økologiens bidrag til samfundsgoder'

I en særudgave af tidskriftet Organic Agriculture har ICROFS bidraget med en videnskabelig artikel baseret på ICROFS seneste vidensyntese.

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan planter erstatte antibiotika?

I disse dage høster forskerne i Aarslev på Fyn planter, som i laboratorieforsøg hæmmer bakterier fra tarmen af smågrise. Snart skal de se, om smågrise i et pilotforsøg vil spise en cocktail af planterne, og om planterne har en effekt på fravænningsdiarré.

28.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Arrangement: Hvordan producerer vi os ud af problemerne med vandplanerne?

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter undersøger potentialer ved at øge biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet. Aarhus Universitet inviterer nu landmænd og fagfolk fra området til demonstration og erfaringsudveksling om biomasseproduktion.

Viser resultater 91 til 100 ud af 366

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste