Nyheder

14.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny bestyrelse i ICROFS er på plads

I december 2017 blev Louise Gade udnævnt som ny bestyrelsesformand for ICROFS. Nu er den nye bestyrelse også på plads og har afholdt sit første møde.

Med racen Label Skovkylling vil Gothenborg gerne bidrage til at udvikle branchen og tilbyde forbrugerne et unikt produkt, der er tro mod Ø-mærket.

12.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økokylling med smag og historie giver merværdi

Selvom Danmark årligt producerer omkring 100 mio. kyllinger, så er kun 1,5 mio. af dem økologiske. Branchen har brug for udvikling, og et af benene, der kan styrke udviklingen, er robuste og aktive racer, der samtidig lever op til forbrugernes forventninger til en økokylling.

FOTO: Colourbox

22.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Partnerskaber og målrettet indsamling af viden kan hjælpe bestøvere

Mange vil bestøverne det godt. På et nylig afholdt bestøversymposium arrangeret på initiativ af bl.a. BEEFARM projektet deltog interesserede landmænd, biavlere, forskere, rådgivere samt deltagere fra kommuner, relevante styrelser og interesseorganisationer.

20.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Folk, der spiser økologisk, spiser generelt sundere

Forbrugere, der køber økologisk, spiser mindre kød og mere frugt og grønt end andre forbrugere.

19.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Udvikling af økologien kræver afdækning af forbrugerperspektivet

Til et afsluttende projektmøde d. 29. januar gav tre Organic RDD-projekter svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om ”lokalhed” giver merværdi til økologiske fødevarer, og om Danmark er et godt økologi-brand i udlandet.

18.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

OK-Net Arable har skabt vidensplatform om økologisk planteproduktion

På vidensplatformen www.farmknowledge.org, som er udviklet i EU-projektet OK-Net Arable, ligger over 100 tilgængelige værktøjer, som kan bruges til at støtte økologisk planteproduktion.

05.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny viden kan styrke markedet for øko-kyllinger

En blanding af mark, skov og energipil har stor betydning for øko-kyllingers aktivitet, adfærd og velfærd, og fodringstrategier kan med fordel designes til den enkelte race. Med et stigende salg af øko-kyllinger er en øget diversitet i detailhandlen en vigtig faktor for at understøtte den positive udvikling.

29.01.2018 | Temadag

Symposium: Fortsat udvikling af økologien kræver afdækning af forbrugerperspektivet

D. 29. januar giver tre Organic RDD-projekter svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om økologiske fødevarer har en større værdi, hvis de er lokalt producerede, og hvad forbrugerne på eksportmarkeder egentlig associerer med dansk økologi. Læs også om resultaterne i ny publikation.

25.01.2018 | Jordbrug og fødevarer

Nyt projekt skal hjælpe økologiske svine- og fjerkræproducenter

Et nyt project - OK-Net EcoFeed - skal hjælpe landmænd med at nå målet om at anvende 100 procent økologisk, lokalproduceret foder.

25.01.2018 | Workshop

Kalveworkshop i projektet ViOrCa

Som afslutning på demonstrationsdelen af projektet ”ViOrCa” kan interresserede besøge Flemming og Elin Birkkjær torsdag den 8. februar klokken 10-11.30, hvor de fortæller om, hvordan de har haft succes med at sænke kalvedødeligheden til et meget lavt niveau.

Viser resultater 91 til 100 ud af 410

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste