Nyheder

På besøg i de kørende stalde hos øko-landmand Hans Henrik Thomsen. Fotograf: Helene Uller-Kristensen, ICROFS.

26.06.2018 | Temadag

Faglig sparring ved temadage om robuste grise i robuste systemer

D. 12.-13. juni arrangerede ICROFS i samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan landmænd kan forbedre sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres.

21.06.2018 | Jordbrug og fødevarer

Den innovative økologi

Svaret på, hvorvidt økologisk produktion kan brødføde fremtidens befolkning, er koblet til overvejelser om, hvor meget kød og mælkeprodukter vi vil og kan spise; og forestiller man sig en kost med en mindre andel af animalske fødevarer, er der tilstrækkeligt med landbrugsareal til, at fremtidens form for økologisk jordbrug vil kunne føde alle.

20.06.2018 | Temadag

MARKVANDRING I ØKOLOGIENS FREMTID

D. 29. juni inviterer planteforædler Anders Borgen til markvandring, hvor du blandt andet kan høre Hans Haldrup fortælle om resultater fra Organic RDD-projektet SaaGodt, som sætter fokus på spirevitalitet og bekæmpelse af udsædsbårne sygdomme i økologisk såsæd.

Fotograf: Helene Kristensen, ICROFS

18.06.2018 | Jordbrug og fødevarer

Stærke grise fravænnet af søer ved godt huld

Diegivning i 10-11 uger giver stærke grise ved fravænning uden at forringe soens huld. Samtidig er det muligt at opnå en høj fodereffektivitet.

15.06.2018 | Seminar

Deltag i seminar om grøn bioraffinering d. 29. juni

En række danske projekter har arbejdet på at udvikle en ny platform for økologisk vækst gennem et koncept for bioraffinering af grøntafgrøder til proteinfoder. Til seminaret har du mulighed for at høre de endelige resultater og anbefalinger fra Organic RDD-projektet OrganoFinery.

28.05.2018 | Jordbrug og fødevarer

VIDEO: Økologisk svineproduktion baseret på græsprotein

SuperGrassPork skal udvikle et system til produktion af økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra lokalt produceret kløvergræs.

Foto fra markforsøg i NutHy

25.05.2018 | Jordbrug og fødevarer

Højere økologiske udbytter med flere tilgængelige næringsstoffer

Der er stor enighed om, at bedre tilgængelighed af næringsstoffer er nøglen til højere udbytter; spørgsmålet er dog stadig hvilke alternative løsninger, der kan anvendes i den økologiske produktion.

22.05.2018 | Jordbrug og fødevarer

GUDP udbyder 25 mio. kr. til nyt økologisk forskningsprogram

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, har netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på op til 25 mio. kr. til forskning og udvikling, som gør økologisk landbrug mere ressourceeffektivt, herunder forbedrer den økologiske jordbrugs klima/miljøprofil og understøtter husdyrsundhed og -velfærd. ICROFS er koordinator.

19.05.2018 | Jordbrug og fødevarer

ØKOLOGISK VIDENS- OG KOMPETENCELØFT: Nyt udspil kalder på 40 mio. kroner årligt til forskning

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer er gået sammen om et fælles udspil ”Økologi 2021: Sammen om udviklingen”, der skal skabe mere og bedre økologi. Læs mere om de fire indsatsområder, som de to organisationer sætter fokus på for at fremme økologien, herunder flere midler til udvikling af økologien via forskning.

15.05.2018 | Temadag

Gå i dybden med rødderne på Rodens Dag d. 4. juni

Hvad foregår der i de dybe jordlag? Hvordan reagerer afgrøder på vandstress? Kan planter hente vand og næring i de dybere jordlag? Hvordan påvirkes jordens mikroorganismer af dybe rødder? Og kan vi udnytte planter med dybe rødder i jordbruget? Alt det kan du blive klogere på mandag den 4. juni, når Robusta projektet byder velkommen til Rodens Dag.

Viser resultater 81 til 90 ud af 419

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste