Nyheder

30.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Flere blomster til de vilde bier, tak

Det lyder nemt: Der skal være føde til de vilde bier ude i agerlandet i tilstrækkelig mængde og af god kvalitet. Men hvad, der fungerer som ressource, afhænger af biarten.

27.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Forskning bekræfter: Skygge til grise er godt af flere grunde

Den opdaterede brancheaftale om økologisk svineproduktion indebærer blandt andet, at økologiske, diegivende søer skal have adgang til skygge i sommermånederne. De nye krav om skygge glæder forskere fra Aarhus Universitet, der igennem flere år har undersøgt, hvad høje temperaturer og sol betyder for grisene.

16.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan opdrættede fisk være økologiske?

Mange forbrugere opfatter produktionen af opdrættet fisk som negativ og sidestiller denne produktion med det industrialiserede landbrug.

09.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Lokale økologiske fødevarer – et uudnyttet markedspotentiale?

Forskningsprojektet LOCO undersøger forbrugeres interesse for lokalproducerede økologiske fødevarer, og om forbrugerne er villige til at betale en yderligere merpris for økologiske varer, hvis de også er lokalt producerede.

06.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Fra kløvergræs i marken til kommerciel produktion af økologisk foderprotein

Behovet for økologisk protein til foder vil fortsat vokse. Økologisk kløvergræs kan få en ny rolle i det økologiske landbrug med potentiale for en kommerciel succes.

06.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kløvergræs og afhugning nedsætter ukrudtsmængden

Kløvergræs og lucerne har mange dyrkningsmæssige fordele. En af fordelene er den sanerende effekt på både enårigt og flerårigt ukrudt – kun kvik bliver ikke hæmmet.

29.05.2017 | Jordbrug og fødevarer

Økologisk fiskeopdræt er en god investering – prisgevinsten holder

Enhver investering kræver et solidt økonomisk fundament. Det gælder også økologi. Projektet Robustfish finder, at prisgevinsten opnået på økologisk ørred og laks holder, når udbuddet af økologiske fisk stiger.

24.05.2017 | Møde

GUDP informationsmøde

Den 7. juni 2017 afholder GUDP informationsmøde på Koldkærgård Hotel & Konferencecenter. GUDP yder tilskud til projekter og netværk, der udvikler og/eller demonstrerer forretningsorienteret nytænkning i det danske fødevareerhverv gennem grøn omstilling, der understøtter både grøn og økonomisk bæredygtighed - herunder økologiske forskningsprojekter.

24.05.2017 | Besøg

Markvandring: Til alle med interesse for korn, frø og planteforædling

30. juni inviterer Anders Borgen til markvanding for at se på forædlingen af korn og andre afgrøder.

23.05.2017 | Seminar

Seminar 12. juni i København: Rødder for bæredygtighed

12. juni kommer en håndfuld internationale kapaciteter fra så forskellige steder som Australien, Laos, Frankrig og USA til København. De har alle speciale i planterødder og rødders betydning for vand- og næringsoptag særligt i dybe jordlag. I den forbindelse holdes et seminar åbent for alle.

Viser resultater 81 til 90 ud af 333

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste