Nyheder

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congres: Husdyrs rolle, frø og såsæd, og nye fødevaresystemer

Forskellige udfordringer med husdyr, frø og såsæd blev præsenteret og diskuteret på kongressen. Også nytænkning inden for økologiske fødevaresystemer blev vendt på kongressen.

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

DoubleCrop - et intensivt øko-dyrkningssystem

Ved et åbent hus arrangement mandag den 30. oktober på AU Årslev præsenterede projektleder Hanne Lakkenborg Kristensen, Aarhus Universitet, et nyt projekt: DoubleCrop.

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congres: Håb for fremtiden - omlægning af en stat kan lade sig gøre i praksis!

Den indiske bjergstat Sikkim har arbejdet for at gennemføre sin økologiske vision siden 2003. Staten er blevet omlagt til økologi. Det kræver et bredt spektrum af målrettede handlinger.

14.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Råmælk til tiden er ingen garanti for god immunisering af kalve

Niveauet af IgG i blodet hos nyfødte kalve varierer både hos kalve, som har fået tildelt råmælk manuelt fra råmælksbank straks efter fødsel og hos kalve, som har fået råmælk ved at patte ved moderen.

13.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congress: Involvering af forskningens brugere er hjørnestenen i den økologiske udvikling

Den 19. økologiske verdenskongres, organiseret af den internationale økologibevægelse IFOAM, og den internationale organisation for forskning i økologi (ISOFAR) fandt sted i New Delhi i ugen fra 6.-11. november.

03.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Blomsterblandinger og bestøvende insekter

En vigtig viden til design af græsmarksblandinger er, at forskellige blomsterarter tiltrækker forskellige insekter, men at jordbund og slæt påvirker blomstring.

02.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Troværdighed kan være økoeksportens nøgle til Asien

Efterspørgslen efter økologiske varer er stigende, også i nogle udviklingslande. Det er særligt økologiske varer fra udviklede lande, der er eftertragtet, da de repræsenterer troværdighed. Det kan den danske økologi-eksport udnytte.

27.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

Debatindlæg: Hvad er ansvarlig sygdomshåndtering? Måske kan økologerne inspirere

I forhold til ansvarlig sygdomshåndtering er det særligt relevant at hente inspiration hos økologerne, skriver debattøren i Altinget.dk. Samtidig er der behov for at anerkende, at sygdomshåndtering er andet end og mere end antibiotika.

27.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ny ansøgningsrunde for Bekæmpelsesmiddelforskning

Nu kan forskere søge om penge til projekter, der minimerer risiko og belastning ved brug af pesticider og biocider. Ansøgningsfrist 1. december.

24.10.2017 | Jordbrug og fødevarer

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats påpeger forskere i en ny rapport fra Aarhus Universitet.

Viser resultater 81 til 90 ud af 366

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste