Nyheder

06.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

De gamle frø bliver livet op igen

I flere regioner er fødevareområdet et strategisk fokusområde, der er udpeget til at skabe vækst og arbejdspladser. Eksempelvis ønsker man at øge produktion og salg af lokale kvalitets- og nicheprodukter og at skabe nye muligheder for oplevelser med og omkring fødevarer.

Alle Folketingets partier kunne fredag eftermiddag præsentere en aftale om forskningsreserven for næste år. (Foto: Ritzau Scanpix /Philip Davali )

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

30. mio. kroner til økologiforskning i 2019

Folketingets partier nåede torsdag frem til en aftale om fordeling af forskningsreserven på 958 mio. kr. samt 436 mio. kr. fra finansloven.

Billedværktøjet blev testet på workshoppen. Foto: Helene Uller-Kristensen

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Nye koncepter for inkluderende rådgivning i økologisk planteavl

Du kan først for alvor bidrage med viden, når du kender din modtagers viden. Netop implementering i praksis og effektivisering af faglig kommunikation har været omdrejningspunktet for en nylig afholdt workshop om næringsstoffer i økologisk planteavl, afholdt i regi af forskningsprojektet NutHY.

02.11.2018 | Konference

GUDP inviterer til konference om fremtidens fødevarer

Vær med når GUDP drøfter de politiske visioner for fremtidens fødevarer og internationale trends i fødevaresektoren. Hør oplæg og debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, fødevareordførere fra Folketinget og en række fremtrædende aktører inden for fødevareerhvervet.

02.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer glæder sig over forskningsmidler

Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Økologisk Landsforening roser forligspartierne for at have sikret, at forskningsindsatsen udmøntes under GUDP og i samarbejde med ICROFS, som har en lang tradition for at involvere økologiske landmænd, virksomheder og fageksperter.

26.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer til politikere: Udvikling af økologi kræver penge til forskning

Den danske økologi er efterspurgt, og mulighederne for at bibeholde førerpositionen inden for økologisk produktion af landbrugsvarer afhænger af, at der politisk sikres konkrete midler til forskning, mener økologer.

24.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Langt fra Borgen: Skal dansk landbrug være 100% økologisk?

”Det er tit de økologiske landmænd, som går foran, fordi de giver sig selv nogle benspænd med for eksempel ikke at bruge pesticider og kunstgødning - så de er nødt til at udvikle nye måder at drive landbrug på” – sådan udtaler ICROFS’ Centerleder Niels Halberg sig i seneste afsnit af Langt Fra Borgen. Se hele afsnittet på dr.dk

22.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Seneste udgave af Organic Agriculture er netop udkommet

Gennem de seneste to årtier har det økologiske landbrug gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling, og der er økologisk produktion i mere end 130 lande verden over. 'Organic Agriculture' sætter fokus på økologiens mål om at opnå en effektiv fødevareproduktion og samtidig tage hensyn til miljø og klima. Læs seneste udgave.

11.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bekæmpelsesmiddelforskning - Indkaldelse af ansøgninger

Nu kan forskere søge om penge til projekter, der minimerer risiko og belastning ved brug af pesticider og biocider. Miljøstyrelsen har netop igangsat en ny tilskudsrunde, hvor forskere kan søge om økonomisk støtte til projekter, der bl.a. kan minimere forbrug og belastning.

28.09.2018 | Jordbrug og fødevarer

Øko-slagtegrise får det sjovere i fremtiden

Rodekasser, sølekar og liggevægge er tre eksempler på tiltag, der kan skabe et mere attraktivt udeareal. Desværre forstod grisene ikke altid ideen.

Viser resultater 71 til 80 ud af 432

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste