Du er her: icrofs.dk Nyheder

Nyheder

18.03.2016 | Nyhedstype

GUDP udbyder 20 mio kr. til nyt økologisk forskningsprogram

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, har netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på 20 mio. kr. til forskning og udvikling, som gør økologisk landbrug mere ressourceeffektivt. ICROFS er koordinator.

18.03.2016 | Nyhedstype

Markise over æbler øger udbytte, kvalitet og overskud

Æbler dyrket under markiser har i forsøg givet et overskud på ca. 50.000 kr. per år. Der er dog stadig usikkerhed bl.a. om, hvor længe markiser af plastik kan holde.

04.03.2016 | Forskning

Den perfekte øko-so forudsætter uafhængigt avlsarbejde

Det kræver et stort uafhængigt avlsarbejde at finde arveanlæggene til den perfekte økologiske so, for de nødvendige egenskaber kan ikke umiddelbart findes i den konventionelle avl.

19.02.2016 | Forskning

Plantecocktail kan blive et alternativ til antibiotika, zink og kobber til grise

I fremtiden kan blandinger af planter med anti-bakteriel virkning måske erstatte antibiotika, zink og kobber til grise med diarre, mener forskere fra Aarhus Universitet.

17.02.2016 | Forskning

Forskere og landmænd vil sammen redde flere øko-kalve

Seks økologiske landmænd skal sammen med forskere fra Aarhus Universitet udvikle nye metoder og til opstaldning og mælkefodring af øko-kalve, som kan få den alt for høje dødelighed i øko-besætninger ned.

Foto: Ulla Skovsbøl

15.02.2016 | Forskning

Gamle sorter af kål og rødbeder skal dyrkes igen

Forskningsprojektet MOVE vil undersøge, hvordan frø af gamle grønsagssorter med interessante egenskaber kan blive tilgængelige for hobbyavlere og økologiske landmænd.

Pressefoto: Arla

11.02.2016 | Forskning

Forbrugere fra fire lande skal tage stilling til dansk økologi

Forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad økologiske forbrugere i Tykland, Frankrig, Kina og Thailand mener om danske øko-produkter. Målet er skabe et bedre grundlag for den økologiske sektors eksportstrategi.

10.02.2016 | Forskning

KU-forskere undersøger forbrugernes holdning til lokale brands

Nyt forskningsprojekt skal klarlægge, om det vil være en fordel for økologiske landmænd og fødevareproducenter at markedsføre deres produkter som både økologiske og lokale.

08.02.2016 | Forskning

Amerikanske forskere: Økologi har fremtiden for sig

Økologiske dyrkningssystemer er mere bæredygtige end konventionelle både økonomisk, miljømæssigt og socialt, og de bidrager lige så godt eller bedre til fødevareforsyningen, konkluderer amerikanske forskere efter gennemgang af 40 års økologiforskning i Nature Plants.

04.02.2016 | Forskning

Skovmyrer skal bekæmpe æblernes fjender

Skovmyrerne skal tage kampen op med skadevolderne frostmålere og skurv i æbleplantager. Et nyt forskningsprojekt, MothStop, vil bruge myrerne til biologisk bekæmpelse.

Viser resultater 71 til 80 ud af 234

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste