Nyheder

19.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Udvikling af økologien kræver afdækning af forbrugerperspektivet

Til et afsluttende projektmøde d. 29. januar gav tre Organic RDD-projekter svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om ”lokalhed” giver merværdi til økologiske fødevarer, og om Danmark er et godt økologi-brand i udlandet.

18.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

OK-Net Arable har skabt vidensplatform om økologisk planteproduktion

På vidensplatformen www.farmknowledge.org, som er udviklet i EU-projektet OK-Net Arable, ligger over 100 tilgængelige værktøjer, som kan bruges til at støtte økologisk planteproduktion.

05.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny viden kan styrke markedet for øko-kyllinger

En blanding af mark, skov og energipil har stor betydning for øko-kyllingers aktivitet, adfærd og velfærd, og fodringstrategier kan med fordel designes til den enkelte race. Med et stigende salg af øko-kyllinger er en øget diversitet i detailhandlen en vigtig faktor for at understøtte den positive udvikling.

29.01.2018 | Temadag

Symposium: Fortsat udvikling af økologien kræver afdækning af forbrugerperspektivet

D. 29. januar giver tre Organic RDD-projekter svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om økologiske fødevarer har en større værdi, hvis de er lokalt producerede, og hvad forbrugerne på eksportmarkeder egentlig associerer med dansk økologi. Læs også om resultaterne i ny publikation.

25.01.2018 | Jordbrug og fødevarer

Nyt projekt skal hjælpe økologiske svine- og fjerkræproducenter

Et nyt project - OK-Net EcoFeed - skal hjælpe landmænd med at nå målet om at anvende 100 procent økologisk, lokalproduceret foder.

25.01.2018 | Workshop

Kalveworkshop i projektet ViOrCa

Som afslutning på demonstrationsdelen af projektet ”ViOrCa” kan interresserede besøge Flemming og Elin Birkkjær torsdag den 8. februar klokken 10-11.30, hvor de fortæller om, hvordan de har haft succes med at sænke kalvedødeligheden til et meget lavt niveau.

23.01.2018 | Jordbrug og fødevarer

En blanding af ramsløg og sure bær hæmmer E. coli i mavetarmindhold fra grise

Ramsløg og sure bær virker synergistisk sammen og hæmmer E. coli bakterier i mavetarmindhold fra grise. Cocktails af planter som disse, tilsat foder, ser derfor lovende ud som alternativ til antibiotika til forebyggelse af fravænningsdiarre hos smågrise.

18.01.2018 | Konference

Symposium: Øget efterspørgsel efter økologiske fødevarer - baseret på sundhed, lokale fødevarer og øget eksport

D. 29. januar giver de tre samfundsvidenskabelige projekter OrgHealth, LOCO og SOMDwIT svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om økologiske varer har en større værdi, hvis de er lokalt producerede, og hvad forbrugerne på eksportmarkeder associerer med dansk økologi.

Ingeborg Holms Lomann Lite høns går normalt ikke særlig langt ud i hønsegården. Fotoet blev taget en efterårsdag, hvor hønsene fulgte efter Ingeborg længere ud i hønsegården, og så fik de smag for dette grønne område.

12.01.2018 | Jordbrug og fødevarer

Hønsegården skal være en fryd for øjet

Med 36 små lunde af forskellige buske og træer vil Ingeborg Holm i Brørup lokke sine økologiske æglæggere ud i hele hønsegården. Også nyplantede popler og pil skal få hønsene ud af stalden og mindske udvaskning af kvælstof.

08.01.2018 | Konference

Øget efterspørgsel efter økologiske fødevarer - baseret på sundhed, lokale fødevarer og øget eksport

Spiser man sundere, når man spiser mere økologisk? Har økologiske fødevarer større værdi, hvis de også er produceret lokalt? Mermaid, queen and cookies - hvad associerer forbrugere på eksportmarkeder med dansk økologi? Få svar d. 29. januar, når OrgHealth, SOMDwIT og LOCO afholder afsluttende symposium.

Viser resultater 51 til 60 ud af 366

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste