Nyheder

29.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan planter erstatte antibiotika?

I disse dage høster forskerne i Aarslev på Fyn planter, som i laboratorieforsøg hæmmer bakterier fra tarmen af smågrise. Snart skal de se, om smågrise i et pilotforsøg vil spise en cocktail af planterne, og om planterne har en effekt på fravænningsdiarré.

28.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Arrangement: Hvordan producerer vi os ud af problemerne med vandplanerne?

Forskere fra Aarhus og Københavns universiteter undersøger potentialer ved at øge biomasseproduktion i dele af Limfjordsoplandet. Aarhus Universitet inviterer nu landmænd og fagfolk fra området til demonstration og erfaringsudveksling om biomasseproduktion.

26.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

L&F: Økologisk forskningsindsats giver grøn bundlinje

Salget af dansk økologi er steget markant de seneste år. Det skyldes god forskning på området. Men vi skal intensivere forskningen nu, hvis vi skal følge med, skriver Kirsten Lund Jensen, økologichef hos Landbrug & Fødevarer.

19.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

PRESSEMEDDELELSE: Udvikling af økologiske fødevarer afhænger af solid forskning

Efterspørgslen på økologiske fødevarer er stadigt stigende, og fødevarevirksomhederne har travlt med at produktudvikle. Mejeriet Thise lancerer i næste uge en ny mælk, ’Græsmælk’, hvor forskningen har været helt essentiel for produktudviklingen.

18.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Hit med nye frø af gamle sorter

Den stigende interesse for at dyrke grøntsager i sin egen mark, have, terrasse og urtepotte har øget efterspørgslen på frø af arter og sorter med særlige egenskaber. I nogle tilfælde er det ensbetydende med ”gamle sorter”, men det behøver ikke at være godt, bare fordi det er gammelt!

06.09.2017 | Jordbrug og fødevarer

Store Markdag Stenalt

På store markdag vil der være præsentationener med b.la. maskinanalyse og indlæg fra forskellige rådgivningscentre, samt workshop om mekanisk ukrudtsbekæmpelse i projektet RowCrop. Markdagen henvender sig til økologiske producenter, konsulenter og andre interesserede. Alle er velkomne.

24.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Flere kokke fordærver ikke maden

Hos Aarstiderne er de konstant i gang med at undersøge og udvikle nye produkter, og det foregår ofte sammen med eksterne samarbejdspartnere. Virksomheden har også dygtige kokke til at bidrage med meninger og praktiske muligheder.

23.08.2017 | Konference

Afsluttende konference i OK-Net Arable - 15.november 2017

Deltag i OK-Net Arable's afsluttende konference i Bruxelles 15. november. Arrangementet foregår i forbindelse med Organic Innovation Days, hvor fokus er sat på muligheder for innovation i landbrugssektoren.

21.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Røre i hønsegården?

Økologiske kyllinger er en af de varekategorier, der har den laveste markedsandel, spørgsmålet er derfor, hvad der kan gøres for at bringe markedsandelen i vejret?

18.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Den danske øko-kylling er udfordret

PRESSEMEDDELELSE Den danske økologiske kylling har en relativt lav markedsandel på det danske marked, men der er potentiale for at forbedre salget gennem nytænkning. Det viser forskning fra ICROFS.

Viser resultater 51 til 60 ud af 318

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste