Du er her: icrofs.dk Nyheder

Nyheder

17.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Protein fra græs – et nyt foder til økologiske svin og fjerkræ

Det ICROFS-koordinerede projekt OrganoFinery er på jagt efter et proteinfoder, som kan erstatte lupin, ærter, hestebønner og ikke mindst soja – og det skal samtidigt være et produkt, der kan produceres i Danmark.

07.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Økologisk fiskeopdræt kræver robuste fisk

I økologisk fiskeopdræt er behandling med antibiotika kun tilladt i meget begrænset omfang. Skal der sælges flere fisk med det eftertragtede mærke ”Statskontrolleret Økologisk” og det fælles europæiske økologimærke, skal der forskes i, hvordan fiskene bliver mere robuste over for bakterielle sygdomme.

05.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Ny digital platform hjælper landmænd med at udveksle økologiske løsninger

Udfordringerne i det økologiske landbrug kræver, at landmænd har et meget højt vidensniveau, men udvekslingen af viden har hidtil været begrænset på digitale platforme. Nu lancerer OK-Net Arable en platform, som skal udfylde hullet og give landmændene adgang til en række digitale værktøjer.

05.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Dansk økologi er ukendt for tyske forbrugere

En ny undersøgelse i regi af SOMDwIT projektet viser, at tyske forbrugere stort set ikke kender til dansk økologi. Det har konsekvenser for den danske eksportstrategi til det tyske marked, fortæller professor John Thøgersen fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet. SOMDwIT er en del af Organic RDD 2.2-programmet, som koordineres af ICROFS.

04.10.2016 | Temadag

Plantagevandring i MothStop 10.oktober

Kom til efterårsvandring i æbleplantagen og hør om myrernes overlevelse, aktivitet og trivsel i plantagen samt deres effekt på træernes næringsstatus - og få de foreløbige tal på udbytte og sygdomstegn.

27.09.2016 | Åbent hus

Åbent Hus: Forbedret udnyttelse af jord og ressourcer i økologiske dyrkningssystemer

Der holdes Åbent Hus for alle interesserede tirsdag d. 4. okt. kl. 14:00 til 16:00 i projektet SoilVeg. Her fortæller Hanne Lakkenborg Kristensen og Jørn Nygaard Sørensen om forsøgene i CORE Organic projektet SoilVeg.

21.09.2016 | Jordbrug og fødevarer

Ukrudtsproblemer kræver større sædskifteforskelle

Sædskifterne på jyske planteavls- og kvægbrugsbedrifter er overvejende så ens, at sædskiftet ikke for alvor kan forklare sammensætningen af ukrudtsfloraen i vårsæd.

16.09.2016 | Nyt fra ledelsen

Økologisk omlægning er ikke urealistisk

Ingen kender svaret på, hvordan vi på en bæredygtig måde kan brødføde ni mia. mennesker og samtidig vedligeholde naturens servicefunktioner, som landbruget er helt afhængig af. De mest udbredte nuværende landbrugsformer kan ikke. Økologisk jordbrug er et forsøg på at finde en vej, som bedre balancerer forskellige hensyn og producerer nok mad...

09.09.2016 | Jordbrug og fødevarer

Produktion af dansk økologisk græsprotein: Kan det betale sig?

Produktion af dansk økologisk protein fra græsmarksblandinger er interessant for økologisk planteavl, hvor det er fordelagtigt at få flere græsmarker ind i sædskiftet. Projektet MultiPlant skal give ny viden om de økonomiske og miljømæssige effekter.

09.09.2016 | Åbent hus

Demonstration af berigede udearealer til svin

Den 19. september afholdes Åbent Hus hos den økologiske svineproducent Brian Holm. Hør ham og forsker Heidi Mai-Lis Andersen fra projektet pECOSYSTEMS fortælle om rodekasser, og hvordan man bedst kan udnytte grisens adfærd ved indretningen af stalden.

Viser resultater 41 til 50 ud af 237

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste