Nyheder

26.04.2018 | Jordbrug og fødevarer

Topigs Norsvin - afkom med god kødprocent

En mindre undersøgelse ved Aarhus Universitets ’Øko-platform’ viste højere kødprocent hos afkom efter Topigs Norsvin moderdyr sammenlignet med afkom efter Danbred moderdyr, særligt ved høj slagtevægt.

16.04.2018 | Jordbrug og fødevarer

Infomøder om Organic RDD 4 (aflyst)

ICROFS' og GUDPs planlagte informationsmøder om opslaget til Organic RDD 4 er aflyste, men du har mulighed for at kontakte ICROFS eller GUDP, hvis du har spørgsmål til indholdet i opslaget og ansøgningsproceduren. Du har desuden mulighed for at indsende din projektidé, hvis du har behov for sparring.

Protein udvundet af kløvergræs gennem bioraffinering har potentiale som ny proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ.

13.04.2018 | Jordbrug og fødevarer

Kløvergræs som foderprotein til økologiske æglæggere

Protein udvundet af kløvergræs gennem bioraffinering har potentiale som ny proteinkilde i foder til økologisk fjerkræ. Kløvergræs protein har, ligesom sojabønner, en god aminosyresammensætning og et højt indhold af methionin, der er vigtig for fjerkræ.

12.04.2018 | Temadag

Åbent foredrag: Myrer som skadedyrsbekæmpere

Myrerne opfandt landbruget længe før mennesket opstod. De organiserer sig som superorganismer og er på flere måder mere succesfulde end mennesket. Hør hvordan forskerne er begyndt at udnytte myrernes egenskaber til bl.a. biologisk bekæmpelse af skadedyr.

05.04.2018 | Jordbrug og fødevarer

”Udlån” af økologiske mælkeproducenters kløvergræs til bioraffinaderier mod betaling

Nye kalkuler for grønt græs-bioraffinaderi, baseret på data fra BIOVALUE og OrganoFinery samt AUs pilotanlæg på Foulum viser, at et økologisk bioraffinaderi er rentabelt med de nugældende priser på græs og på økologisk sojaprotein.

19.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bioraffinering af græs til proteinfoder er i rivende udvikling

Udvikling, optimering og demonstration af bioraffineringsprocesser er godt på vej til at sikre en god økonomi i økologisk proteinfoder fra kløvergræs.

14.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny bestyrelse i ICROFS er på plads

I december 2017 blev Louise Gade udnævnt som ny bestyrelsesformand for ICROFS. Nu er den nye bestyrelse også på plads og har afholdt sit første møde.

Med racen Label Skovkylling vil Gothenborg gerne bidrage til at udvikle branchen og tilbyde forbrugerne et unikt produkt, der er tro mod Ø-mærket.

12.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økokylling med smag og historie giver merværdi

Selvom Danmark årligt producerer omkring 100 mio. kyllinger, så er kun 1,5 mio. af dem økologiske. Branchen har brug for udvikling, og et af benene, der kan styrke udviklingen, er robuste og aktive racer, der samtidig lever op til forbrugernes forventninger til en økokylling.

FOTO: Colourbox

22.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Partnerskaber og målrettet indsamling af viden kan hjælpe bestøvere

Mange vil bestøverne det godt. På et nylig afholdt bestøversymposium arrangeret på initiativ af bl.a. BEEFARM projektet deltog interesserede landmænd, biavlere, forskere, rådgivere samt deltagere fra kommuner, relevante styrelser og interesseorganisationer.

20.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Folk, der spiser økologisk, spiser generelt sundere

Forbrugere, der køber økologisk, spiser mindre kød og mere frugt og grønt end andre forbrugere.

Viser resultater 41 til 50 ud af 366

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste