Du er her: icrofs.dk Nyheder

Nyheder

14.11.2016 | Jordbrug og fødevarer

Færre slæt tilgodeser bestøvende insekter

Flerårige blandinger med urter og bælgplanter, som udvikles til produktion af biogas og foderprotein, kan understøtte bestøvende insekter. Især hvis de indeholder flere forskellige urter og sjældent slættes.

11.11.2016 | Åbent hus

ProtecFruit: Åbent hus 6. december på AU Årslev

Hør om de nye potentielle sorter af æbler til økologisk dyrkning, samt om forskellige metoder til at reducere lagerråd, pressemetoder ved fremstilling af æbleblomst og om status på virkning af markise på kvaliteten af usprøjtede pærer.

31.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Dyrkning af frugt under tag giver rentabel produktion

Æbler og pærer, som dyrkes under plastiktag eller plastikmarkiser, angribes relativt sjældent af skurv og råd. Faktisk er resultaterne så overbevisende, at en rentabel produktion af usprøjtet frugt til en acceptabel pris, er inden for rækkevidde.

17.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

P1 Natursyn: Skovmyren som skadedyrsbekæmper

Salget af økologiske varer er steget med næsten 18 procent det første halvår af 2016 i forhold til sidste år, og det er særligt salget af frugt og grønt, der er på vej op. Da økologer ikke sprøjter, må der tages andre metoder i brug for at følge med efterspørgslen.

17.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Protein fra græs – et nyt foder til økologiske svin og fjerkræ

Det ICROFS-koordinerede projekt OrganoFinery er på jagt efter et proteinfoder, som kan erstatte lupin, ærter, hestebønner og ikke mindst soja – og det skal samtidigt være et produkt, der kan produceres i Danmark.

07.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Økologisk fiskeopdræt kræver robuste fisk

I økologisk fiskeopdræt er behandling med antibiotika kun tilladt i meget begrænset omfang. Skal der sælges flere fisk med det eftertragtede mærke ”Statskontrolleret Økologisk” og det fælles europæiske økologimærke, skal der forskes i, hvordan fiskene bliver mere robuste over for bakterielle sygdomme.

05.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Ny digital platform hjælper landmænd med at udveksle økologiske løsninger

Udfordringerne i det økologiske landbrug kræver, at landmænd har et meget højt vidensniveau, men udvekslingen af viden har hidtil været begrænset på digitale platforme. Nu lancerer OK-Net Arable en platform, som skal udfylde hullet og give landmændene adgang til en række digitale værktøjer.

05.10.2016 | Jordbrug og fødevarer

Dansk økologi er ukendt for tyske forbrugere

En ny undersøgelse i regi af SOMDwIT projektet viser, at tyske forbrugere stort set ikke kender til dansk økologi. Det har konsekvenser for den danske eksportstrategi til det tyske marked, fortæller professor John Thøgersen fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet. SOMDwIT er en del af Organic RDD 2.2-programmet, som koordineres af ICROFS.

04.10.2016 | Temadag

Plantagevandring i MothStop 10.oktober

Kom til efterårsvandring i æbleplantagen og hør om myrernes overlevelse, aktivitet og trivsel i plantagen samt deres effekt på træernes næringsstatus - og få de foreløbige tal på udbytte og sygdomstegn.

27.09.2016 | Åbent hus

Åbent Hus: Forbedret udnyttelse af jord og ressourcer i økologiske dyrkningssystemer

Der holdes Åbent Hus for alle interesserede tirsdag d. 4. okt. kl. 14:00 til 16:00 i projektet SoilVeg. Her fortæller Hanne Lakkenborg Kristensen og Jørn Nygaard Sørensen om forsøgene i CORE Organic projektet SoilVeg.

Viser resultater 31 til 40 ud af 231

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste