Nyheder

I marken hos Per Rytter Andersen: Efterafgrøde bestående af selvetableret kløvergræs

24.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

En vellykket afgrøde er den bedste ukrudtsbekæmpelse

Der er ikke meget brug for stål mod ukrudt i marken, så længe salgsafgrøderne er vellykkede, og sædskiftet i øvrigt er sat godt sammen. Det er i hvert fald Per Rytter Andersens erfaring.

24.11.2017 | Temadag

Øget efterspørgsel efter økologiske fødevarer - baseret på sundhed, lokale fødevarer og øget eksport

Spiser man sundere, når man spiser mere økologisk? Har økologiske fødevarer større værdi, hvis de også er produceret lokalt? Mermaid, queen and cookies - hvad associerer forbrugere på eksportmarkeder med dansk økologi? Få svar d. 29. januar, når OrgHealth, SOMDwIT og LOCO afholder afsluttende symposium.

23.11.2017 | Temadag

Temadag om bestøvere: Benyttelse og beskyttelse

Du kan blive opdateret med oplæg fra ind- og udland sætte fokus på bestøverfaunaens betydning, og hvordan vi beskytter den. Der er særlig vægt på vilde bier og honningbier. Få den nyeste viden og bliv klogere på mulighederne for at gennemføre praktiske tiltag, der gavner.

21.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Dyrkning i planterester giver mindre ukrudt

Forskere på Aarhus Universitet planter hvidkål direkte i visne bælgplanter uden at bearbejde jorden. På den måde kan de blandt andet dæmme op for ukrudt og skabe større biodiversitet. Forskerne er nu langt i EU-projektet SoilVeg, som undersøger nye metoder til økologisk grøntsagsdyrkning. Resultaterne begynder at tegne sig.

16.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Vil forbrugerne betale mere for lokale økologiske varer?

Er der et uudnyttet markedspotentiale i lokale økologiske varer? Det undersøger projektet LOCO ved at identificere, hvad danskerne tillægger af egenskaber til lokale og økologiske fødevarer, og om forbrugerne er villige til at betale mere for den type fødevarer.

16.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congress: Videnskabelige publikationer og ISOFAR

Hvordan får man videnskabelige resultater ud til slutbrugerne, og hvordan løser man udfordringen med kontinenter, der er underrepræsenteret i videnskabelige publikationer? Det blev diskuteret på kongressen. Og ISOFAR fik ny bestyrelse.

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congres: Husdyrs rolle, frø og såsæd, og nye fødevaresystemer

Forskellige udfordringer med husdyr, frø og såsæd blev præsenteret og diskuteret på kongressen. Også nytænkning inden for økologiske fødevaresystemer blev vendt på kongressen.

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

DoubleCrop - et intensivt øko-dyrkningssystem

Ved et åbent hus arrangement mandag den 30. oktober på AU Årslev præsenterede projektleder Hanne Lakkenborg Kristensen, Aarhus Universitet, et nyt projekt: DoubleCrop.

15.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Organic World Congres: Håb for fremtiden - omlægning af en stat kan lade sig gøre i praksis!

Den indiske bjergstat Sikkim har arbejdet for at gennemføre sin økologiske vision siden 2003. Staten er blevet omlagt til økologi. Det kræver et bredt spektrum af målrettede handlinger.

14.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Råmælk til tiden er ingen garanti for god immunisering af kalve

Niveauet af IgG i blodet hos nyfødte kalve varierer både hos kalve, som har fået tildelt råmælk manuelt fra råmælksbank straks efter fødsel og hos kalve, som har fået råmælk ved at patte ved moderen.

Viser resultater 31 til 40 ud af 322

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste