Nyheder

18.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Den danske øko-kylling er udfordret

PRESSEMEDDELELSE Den danske økologiske kylling har en relativt lav markedsandel på det danske marked, men der er potentiale for at forbedre salget gennem nytænkning. Det viser forskning fra ICROFS.

15.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Danske øko-grise skifter soja ud med græs

Projektet SuperGrassPork vil over de næste tre år vise, hvordan vigtige proteiner kan trækkes ud af græs og dermed erstatte importeret proteinfoder til svin. Indledende forsøg har givet positive resultater.

15.08.2017 | Jordbrug og fødevarer

Udvalgte erfaringer med ukrudtsbekæmpelse

Økologiske planteavlere har delt ud af deres erfaringer med bekæmpelse af rod- og frøukrudt og indikeret, hvilken viden de fortsat mangler.

11.07.2017 | Jordbrug og fødevarer

Antibakterielle planter mod diarré i smågrise

Plantearter med højt indhold af antibakterielle stoffer testes i en laboratorie-grisemodel mod fravænningsdiarré. Her beskrives plantearter og indholdsstoffer med særlig interesse.

Markise over frugttræer

10.07.2017 | Arrangement

Temaaften om markise-dækning af æbler og pærer

Kom og hør om erfaringer med markise-dækning af frugttræer. Seniorforsker Marianne Bertelsen, Aarhus Universitet fortæller om erfaringer fra projektet ProtecFruit, og du kan opleve, hvad projektet går ud på i praksis.

04.07.2017 | Jordbrug og fødevarer

Økologiske slagtekyllinger har brug for tørre fødder

På trods af at økologiske slagtekyllinger har adgang til udeareal, har mere plads og bevæger sig mere end konventionelle slagtekyllinger, så har de ligesom deres konventionelle artsfæller problemer med, at deres trædepuder får svidninger. Ny rapport viser årsager til trædepudesvidninger og peger på mulige forebyggelsesmetoder.

30.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Flere blomster til de vilde bier, tak

Det lyder nemt: Der skal være føde til de vilde bier ude i agerlandet i tilstrækkelig mængde og af god kvalitet. Men hvad, der fungerer som ressource, afhænger af biarten.

27.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Forskning bekræfter: Skygge til grise er godt af flere grunde

Den opdaterede brancheaftale om økologisk svineproduktion indebærer blandt andet, at økologiske, diegivende søer skal have adgang til skygge i sommermånederne. De nye krav om skygge glæder forskere fra Aarhus Universitet, der igennem flere år har undersøgt, hvad høje temperaturer og sol betyder for grisene.

16.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan opdrættede fisk være økologiske?

Mange forbrugere opfatter produktionen af opdrættet fisk som negativ og sidestiller denne produktion med det industrialiserede landbrug.

09.06.2017 | Jordbrug og fødevarer

Lokale økologiske fødevarer – et uudnyttet markedspotentiale?

Forskningsprojektet LOCO undersøger forbrugeres interesse for lokalproducerede økologiske fødevarer, og om forbrugerne er villige til at betale en yderligere merpris for økologiske varer, hvis de også er lokalt producerede.

Viser resultater 31 til 40 ud af 289

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste