Nyheder

©Colourbox

18.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Sundere kost og mere økologi i indkøbskurven følges ad

To ud af fem forbrugere med et stigende økologiforbrug angiver, at de har mindsket deres kødforbrug i løbet af de seneste to år. Til sammenligning er det kun én ud af fem forbrugere med et uændret eller faldende økologiforbrug, der angiver at have mindsket kødforbruget.

15.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Fritjof pærer siger: ”Ja tak til tag!”

Hos Sæby Frugt på Sjælland blev familien Madsen for tre år siden nød til at træffe en vigtig beslutning: Skulle de unge, økologiske pæretræer med skurv ryddes eller overdækkes? De valgte overdækning, og det har de ikke fortrudt.

©Colourbox

11.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Lokale og danske økologiske fødevarer har potentiale

Har lokale økologiske fødevarer et markedspotentiale i Danmark, og hvordan ser forbrugere uden for Danmark på vores økologiske fødevarer? Svarerne, der blev fremlagt på Øko-kongres 2017, kan måske styrke danske fødevarevirksomheder i og uden for Danmarks grænser.

07.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Miljø og avl på agendaen for økologisk svineproduktion

Hvordan kan den økologiske produktion mindske klima- og miljøbelastningen, og hvordan kan produktionen få mere robuste grise egnet til den ekstensive produktionsform, samtidig med at dyrenes velfærd tilgodeses. Det blev fremlagt og diskuteret i to indlæg på øko-kongres 2017.

07.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Antibiotikafri økologisk kvægproduktion – fremlagt på Øko-kongressen

God management er vigtig for at undgå sygdomme. God hygiejne og tidlig tildeling af råmælk af god kvalitet i de første uger af kalvens liv kan måske reducere sygdomme i økologisk kvægproduktion og dermed nedsætte forbruget af antibiotika.

Foto fra plenummøde 1: Åbning af kongressen med Mogens Lykketoft

05.12.2017 | Konference

Velbesøgt Økologi-Kongres 2017 – en kongres med faglige debatter og bæredygtighed som hovedtema

Mogens Lykketoft åbnede Økologi-Kongres 2017 i Kolding med fokus sat på FN’s verdensmål i et økologisk perspektiv. Kongressen blev besøgt af mere end 900 økologer og økologiinteresserede, som kunne diskutere den nyeste viden, forskning og markedsdata inden for økologisk fødevareproduktion og -forbrug.

03.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Ansøgningsproces for Grand Solutions 2018

Fonden har stort fokus på resultater og løsninger, som giver værdi for samfundet. Der er afsat midler inden for følgende områder: Grøn Vækst (Bioressourcer, energi, miljø, vand, klima, transport og byggeri – 211 mio. DKK); bedre sundhed og klinisk forskning (148 mio. DKK); nye teknologiske muligheder (136 mio. DKK). Ansøgningsfrist er 20.2.2018.

01.12.2017 | Jordbrug og fødevarer

Blomsterstriber giver flere nyttedyr i økologiske æbleplantager

Økologiske æbleavlere oplever ofte at store dele af høsten går tabt på grund af skadedyr. Flerårige blomsterstriber kan øge forekomsten af nyttedyr i plantagen og derved reducere skader.

30.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Økologisk mælkeproduktion står ved en skillevej - PRESSEMEDDELELSE

Ny forskning peger på udfordringer i at bruge de samme ko-racer i den konventionelle og økologiske mælkeproduktion. Samtidig spørger forskerne, om erhvervet vil lægge kræfter i at fremavle en speciel økologisk ko?

30.11.2017 | Jordbrug og fødevarer

Kan en cocktail af ramsløg og tyttebær erstatte antibiotika? - PRESSEMEDDELELSE

I et netop afsluttet pilotforsøg har en plantecocktail af ramsløg og tyttebær forbedret smågrises tarmsundhed markant. Dermed er der et godt potentiale for, at planter kan erstatte antibiotika til behandling af diarré blandt smågrise og dermed nedbringe forbruget i dansk svineproduktion.

Viser resultater 31 til 40 ud af 333

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste