Nyheder

02.12.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økonomien i produktion af økologisk svinekød fodret med græsprotein

I en ikke fjern fremtid står vi muligvis med adgang til et nyt vigtigt fodermiddel til økologiske grise - og til økologiske husdyr generelt: Økologisk protein udvundet af kløvergræs på et bioraffinaderi.

30.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bæredygtigheden i at fodre med økologisk græsprotein

Den økologiske husdyrproduktion er stadig afhængig af importeret protein i form af soja, men fodring med dansk protein fra græsmarksblandinger kunne være et mere bæredygtigt alternativ.

Foto: Helene Uller-Kristensen

30.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Kløvergræs kan udskifte en del af det traditionelle foderprotein til slagtekyllinger

Mindst 13% af det traditionelle foderprotein til økologiske slagtekyllinger kan fint erstattes med protein udvundet fra kløvergræs, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

26.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Åbenlyse fordele, men også barrierer, når træer og grise gror side om side

Grise og træer er et godt match, og træer i svinefolden kan styrke dyrevelfærd og kvælstofbalance, men endnu er erfaringerne med træer og grise på samme område i den danske frilandssvineproduktion begrænsede.

06.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

De gamle frø bliver livet op igen

I flere regioner er fødevareområdet et strategisk fokusområde, der er udpeget til at skabe vækst og arbejdspladser. Eksempelvis ønsker man at øge produktion og salg af lokale kvalitets- og nicheprodukter og at skabe nye muligheder for oplevelser med og omkring fødevarer.

Alle Folketingets partier kunne fredag eftermiddag præsentere en aftale om forskningsreserven for næste år. (Foto: Ritzau Scanpix /Philip Davali )

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

30. mio. kroner til økologiforskning i 2019

Folketingets partier nåede torsdag frem til en aftale om fordeling af forskningsreserven på 958 mio. kr. samt 436 mio. kr. fra finansloven.

Billedværktøjet blev testet på workshoppen. Foto: Helene Uller-Kristensen

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Nye koncepter for inkluderende rådgivning i økologisk planteavl

Du kan først for alvor bidrage med viden, når du kender din modtagers viden. Netop implementering i praksis og effektivisering af faglig kommunikation har været omdrejningspunktet for en nylig afholdt workshop om næringsstoffer i økologisk planteavl, afholdt i regi af forskningsprojektet NutHY.

02.11.2018 | Konference

GUDP inviterer til konference om fremtidens fødevarer

Vær med når GUDP drøfter de politiske visioner for fremtidens fødevarer og internationale trends i fødevaresektoren. Hør oplæg og debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, fødevareordførere fra Folketinget og en række fremtrædende aktører inden for fødevareerhvervet.

02.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer glæder sig over forskningsmidler

Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Økologisk Landsforening roser forligspartierne for at have sikret, at forskningsindsatsen udmøntes under GUDP og i samarbejde med ICROFS, som har en lang tradition for at involvere økologiske landmænd, virksomheder og fageksperter.

26.10.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer til politikere: Udvikling af økologi kræver penge til forskning

Den danske økologi er efterspurgt, og mulighederne for at bibeholde førerpositionen inden for økologisk produktion af landbrugsvarer afhænger af, at der politisk sikres konkrete midler til forskning, mener økologer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 366

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste