Du er her: icrofs.dk » Nyheder

Nyheder

20.07.2016 | Jordbrug og fødevarer

'Organic Innovation Days' 6. december – skab innovation i den økologiske sektor

Innovation er essentielt for udviklingen af den økologiske sektor. TP Organics opfordrer derfor landmænd, forskere og virksomheder til at bidrage med innovative ideer inden for temaer som dyrevelfærd, produktivitet, kvalitet og transperans i værdikæden, senest 12. september.

04.07.2016 | Temadag

Temaeftermiddag på Pometet: Naturlig bekæmpelse af sygdomme og skadedyr i økologiske æbler

17. august præsenterer EcoOrchard og ProtecFruit den nyeste viden om økologiske løsninger på udfordringer i frugtplantager. Hør om blomsterstriber mellem træerne, biodiversitetens betydning for nyttedyr og om forebyggelse af æbleskurv med strategisk vanding.

30.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Attraktive udearealer øger økologiske kyllingers aktivitet

Efterspørgslen på økologiske varer er stigende i Danmark - også når det gælder økologiske slagtekyllinger. Nye systemer, fodringsstrategier og genotyper kan bidrage til en øget vækst i økologisk slagtekyllingeproduktion.

28.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Økologer skal selv dyrke og høste fremtidens gødning

De økologiske landbrugsorganisationer ønsker på sigt at udfase brugen af konventionel husdyrgødning i den økologiske produktion. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at økologer med fordel kan erstatte husdyrgødning med såkaldt mobil grøngødning og stadig få samme effekt.

17.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Kvælstofudvaskning fra økologisk planteavl kan reduceres

Kvælstofudvaskningen fra økologisk planteavl er på niveau med eller højere end ved konventionel dyrkning. Efterafgrøder er effektive til at mindske udvaskningen, men der er brug for sikker etablering.

16.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Stor interesse for røddernes hemmelige liv

Hvordan undersøger man rødder i fire og fem meters dybde? Hvad er perspektiverne i afgrøder med dybe rødder, og hvad betyder det for kulstoflagring, udbytte, sygdomme etc.? Det kunne man få indblik i, da projektet DeepFrontier for nylig holdt en velbesøgt Rodens Dag.

08.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Nyt dyrkningssystem til reduceret jordbearbejdning afprøves i Danmark

I regi af CORE ORGANIC-projektet SOILVEG afprøver forskere på Aarhus Universitet en ny metode, hvor eftergrøder - modsat vanlig praksis - ikke pløjes ned i jorden. I stedet tromles bælgplanterne, og der plantes hvidkål direkte i plantemassen. Ideen er, at det døde plantemateriale både skal hæmme ukrudts fremspiring og sikre kvælstof til grøntsagen.

Foto: Villy J. Larsen, Dansk Akvakultur

03.06.2016 | Jordbrug og fødevarer

Nye miljøvenlige desinfektionsmidler til økologiske dambrug

Her gik nogen måske og troede, at al kemi var bandlyst ved produktion af økologiske ørreder. Det er heller ikke meget galt, men dambrugerne må dog anvende brintoverilte og pereddikesyre. Begge stoffer er letnedbrydelige og kræver en ny praktisk tilgang, som udvikles i forskningsprojektet ROBUSTFISH.

02.06.2016 | Workshop

Workshop om bæredygtigt foderprotein fra lokalproducerede grønne biomasser

26. maj præsenterede OrganoFinery og MultiPlant foreløbige resultater, og Aarhus Universitets pilotanlæg i Foulum til bioraffinering blev demonstreret. Desuden drøftede deltagerne udfordringer og mulige løsninger, som tegner sig for fremstilling af bioraffineret økologisk proteinfoder ud fra græsmarksafgrøder.

20.05.2016 | Forskning

Kølezoner og rodeområder giver bedre hygiejnestyring i svineproduktion

I den økologiske produktion har grise ekstra plads, men det er ikke altid, at de kvitterer for den ekstra plads med den ønskede adfærd. Det giver ofte problemer med hygiejnen i stien. Da grise er renlige dyr, tyder det på, at der er nogle koder, som endnu ikke er knækket.

Viser resultater 1 til 10 ud af 181

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 22.07.2016