Nyheder

12.06.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kom til åbent hus i øko-grøntsager

D. 27. juni kan du komme på besøg på Forskningscenter Årslev og se 4 forsøg om væksthus- og frilandsdyrkning af øko-grøntsager.

06.06.2019 | Jordbrug og fødevarer

GUDP åbner for ansøgninger til pulje på 98 mio. kr.

Det er nu muligt at søge støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) til nytænkende projekter, som fremmer grøn og bæredygtig udvikling i landbruget og fødevareerhvervene. Frist for ansøgninger er 5. september 2019 kl. 12.00.

28.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Vurderingen af Organic RDD 5 ansøgninger igangsættes

Organic RDD 5-puljen på 29,5 mio. kr. er øremærket til forskning og udvikling, som kan gøre økologisk landbrug og fødevareproduktion mere miljø- og klimavenlig, fremme recirkulering og forbedre næringsstofforsyningen. I alt er der kommet ansøgninger for et samlet beløb på 45,9 mio. kr.

27.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

En mulig fremtid med ko-kalv-samvær?

At kalve skilles fra deres mor efter et døgn er et dilemma i økologiske malkekvægbesætninger. Det bryder med de økologiske principper, men har været almindelig praksis gennem mange årtier, især af hensyn til mælkeudbyttet til humant konsum.

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Ny klimaeffektiv gødning til økologisk planteavl

Reduktion af klimagasudledninger fra landbruget bør ses som en del af den globale målsætning om at holde menneskeskabte klimaændringer under 2°C. Dét kræver både reduktion af udledninger af klimagasser som N2O fra marken samt øget kulstoflagring i jorden.

Sortiment af økologiske grøntsager hos Månsson

24.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Klima- og miljøprofilen af danske økologiske grøntsager skal forbedres

Organic RDD 4-projektet ClimateVeg vil dokumentere klima- og miljøprofilen for danske økologiske grøntsager og identificere forbedringsmuligheder i tæt samarbejde med store danske økologiske grøntsagsproducenter.

Foto: Janne Aalborg Nielsen

22.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Har du gode ideer til grøn vækst?

… så har GUDP 95 mio. kr. til innovative projekter i landbrugs- og fødevaresektoren. Kom og hør, hvordan du søger på GUDP´s to informationsmøder.

Leverikte fundet i en galdegang. Foto: Helena Mejer

22.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Den store leverikte, "Fasciola hepatica" skal under kontrol

En ny undersøgelse belyser leverikter i dansk malkekvæg og giver praktiske retningslinjer for kontrol af leverikteinfektion på besætningsniveau.

20.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Nyt white paper om økologi: En vision og et tankesæt i den danske fødevareklynge

Hvordan lykkedes det en håndfuld idealistiske danske landmænd at få hul igennem til det internationale marked og få opbakning fra en hel nation? Det og meget mere kan du blive klogere på i det nye white paper om økologi.

20.05.2019 | Jordbrug og fødevarer

Forbedring af økologisk husdyrbrug

En ny publikation redegør for nøgleforskning, der adresserer de primære udfordringer, som økologisk husdyrbrug står overfor med henblik på forbedring af udbyttet, dyreernæring og sundhed

Viser resultater 1 til 10 ud af 410

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste