Deep Frontier

Nye muligheder for bæredygtig fødevareproduktion

I projektet Deep Frontier undersøger forskere fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet nye muligheder for at forbedre fødevareproduktionen på en bæredygtig måde. Det gør de ved at udvikle metoder til at undersøge næringsstofdynamikken i de dybe jordlag og dermed de dybe rødders udnyttelse af næringsstoffer. Desuden vil de forsøge at identificere, hvordan afgrøder med dybe rødder og flerårige afgrøder kan forbedre udnyttelsen af de dybere liggende jordlag, og dermed åbne nye muligheder for at øge fødevareproduktionen i fremtiden.

Resultaterne af projektet kan også bidrage til at mindske klimapåvirkningen og forbedre biodiversiteten i jorden. Det sker ved at øge mængden af organisk materiale i jorden, specielt i de dybe jordlag.

ICROFS er sammen med Københavns Universitet og Aarhus Universitet partner i projektet. Deep Frontier er finansieret af Villum Fonden.

Hvad sker der i de dybe jordlag?
I videoerne her på siden kan du få mere at vide om kulstoflagring i dybden, rodbakterier og om test af afgrøder med dybe rødder.

  • 'Dybe rødder og kulstoflagring' ved professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet
  • 'Rodbakterier i dybden – hvorfor er det vigtigt?' ved lektor Mette Haubjerg Nicolaisen, Københavns Universitet
  • 'Testafgrøder: Hvorfor teste kruset skræppe?' ved professor Kristian Thorup-Kristensen, Københavns Universitet  

Læs mere på projektets egen hjemmeside: