Temaaften om markise-dækning af æbler og pærer

Kom og hør om erfaringer med markise-dækning af frugttræer. Seniorforsker Marianne Bertelsen, Aarhus Universitet fortæller om erfaringer fra projektet ProtecFruit, og du kan opleve, hvad projektet går ud på i praksis.

10.07.2017 | Kirsten Haug

Markise over frugttræer

Hvis man overdækker frugttræer, kan man mindske brugen af sprøjtemidler og øge udbyttet af æbler og pærer. Det har projektet ProtecFruit indtil videre vist. Du har mulighed for at se, hvordan overdækning virker i praksis på en temaaften ved Stenlille og Høng på Sjælland sammen med seniorforsker Marianne Bertelsen fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet.

Forbedret udbytte

Overdække i form af en markise ændrer mikroklimaet og påvirker træernes vækst samtidig med at frugtkvaliteten kan blive bedre. Det er vigtigt, for udbyttet i økologisk æble- og pæreproduktion er mindre end 33 procent af udbyttet i den konventionelle produktion. Det skyldes dels, at frugterne er mindre, og dels at svampesygdomme og skadedyr forekommer, selvom man hyppigt bruger ”naturlige” pesticider.

Temaaftenen finder sted den 2. august kl. 18-21.

Læs mere om:

 

Projektet ProtecFruit er en del af Organic RDD 2-programmet, som koordineres af ICROFS (Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer). Det har fået tilskud fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet.  

Arrangement