Konference om økologisk biogas som et alternativ til energiafgrøder

Den internationale økologisammenslutning IFOAM inviterer til arrangementet ”Organic biogas: generating green energy in our regions”. I løbet af dagen diskuterer forskere, landmænd og energivirksomheder fordele og udfordringer ved økologisk biogasproduktion.

IFOAM

Landbruget er ansvarligt for 17 % af udledningen af drivhusgas I EU. En bæredygtig biogasproduktion kan være en af løsningerne, hvis udledningen af drivhusgasser skal reduceres. Samtidig kan biogasproduktionen være med til at sikre en god omsætning til landmændene.

På IFOAMs arrangement bliver fordelene ved økologisk biogasproduktion præsenteret. Både beslutningstagere, landmænd og energivirksomheder vil diskutere muligheder og forhindringer forbundet med bæredygtig biogasproduktion hos økologiske landmænd på regionalt og EU-niveau.
Herefter vil SUSTAINGAS præsentere resultaterne fra et projekt om fremme af bæredygtig biogasproduktion i økologisk landbrug.

Projektet gennemføres inden for rammerne af Intelligent Energy Europe programmet. SUSTAINGAS har både identificeret og analyseret de særlige kendetegn, der karakteriserer økologisk biogas, markedet for det samt barriererne, den økonomiske levedygtighed i forhold til høstudbyttet og bæredygtigheden.

Konferencen løber af stablen d. 11. marts kl. 10:00-12:45 
hos Committee of the Regions, Rue Belliard 99-101, 1040 Bruxelles.

Tilmelding senest d. 4.marts

For tilmelding klik her

For mere information se IFOAMS' hjemmeside eller kontakt Effimia Chatzinikolaou