Nyheder

26.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Grobund for innovation, vækst og troværdighed

Økologiske landmænd og fødevarevirksomheder har brug for forskning og udvikling, der både øger produktiviteten og samtidig reducerer miljø- og klimabelastning, men også sikrer biodiversiteten i mark og landskab og en fortsat høj dyrevelfærd.

25.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Mælkeproduktion påvirker mere end klimaet

Når man vurderer fødevarers påvirkning af miljøet, er det vigtigt ikke bare at se på klimaet, men også inkludere effekterne på biodiversitet, økotoksicitet og jordens kulstofændringer.

15.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

HVORDAN SMAGER GRISE, DER ER FODRET MED GRÆSPROTEIN?

Det skulle en række særligt inviterede gæster afprøve til en blindsmagning afholdt af Organic RDD projektet SuperGrassPork på Danish Crown. Under arrangementet diskuterede en række forskere samt et panel bestående af Lars Hvidtfeldt, Henrik Biilmann og Steen Bitsch de spændende perspektiver i at producere protein til foder fra græsmarksafgrøder.

Foderforsøg med grise på Foulum. Foto: Helene Uller-Kristensen

04.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Foderværdien af kløvergræsprotein til slagtegrise

Organic RDD-projektet SuperGrassPork arbejder på at udvikle en produktion af lokalt produceret protein til økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra bioraffineret kløvergræs