Nyheder

30.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bæredygtigheden i at fodre med økologisk græsprotein

Den økologiske husdyrproduktion er stadig afhængig af importeret protein i form af soja, men fodring med dansk protein fra græsmarksblandinger kunne være et mere bæredygtigt alternativ.

Foto: Helene Uller-Kristensen

30.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Kløvergræs kan udskifte en del af det traditionelle foderprotein til slagtekyllinger

Mindst 13% af det traditionelle foderprotein til økologiske slagtekyllinger kan fint erstattes med protein udvundet fra kløvergræs, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

26.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Åbenlyse fordele, men også barrierer, når træer og grise gror side om side

Grise og træer er et godt match, og træer i svinefolden kan styrke dyrevelfærd og kvælstofbalance, men endnu er erfaringerne med træer og grise på samme område i den danske frilandssvineproduktion begrænsede.

06.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

De gamle frø bliver livet op igen

I flere regioner er fødevareområdet et strategisk fokusområde, der er udpeget til at skabe vækst og arbejdspladser. Eksempelvis ønsker man at øge produktion og salg af lokale kvalitets- og nicheprodukter og at skabe nye muligheder for oplevelser med og omkring fødevarer.

Alle Folketingets partier kunne fredag eftermiddag præsentere en aftale om forskningsreserven for næste år. (Foto: Ritzau Scanpix /Philip Davali )

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

30. mio. kroner til økologiforskning i 2019

Folketingets partier nåede torsdag frem til en aftale om fordeling af forskningsreserven på 958 mio. kr. samt 436 mio. kr. fra finansloven.

Billedværktøjet blev testet på workshoppen. Foto: Helene Uller-Kristensen

05.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Nye koncepter for inkluderende rådgivning i økologisk planteavl

Du kan først for alvor bidrage med viden, når du kender din modtagers viden. Netop implementering i praksis og effektivisering af faglig kommunikation har været omdrejningspunktet for en nylig afholdt workshop om næringsstoffer i økologisk planteavl, afholdt i regi af forskningsprojektet NutHY.

02.11.2018 | Konference

GUDP inviterer til konference om fremtidens fødevarer

Vær med når GUDP drøfter de politiske visioner for fremtidens fødevarer og internationale trends i fødevaresektoren. Hør oplæg og debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, fødevareordførere fra Folketinget og en række fremtrædende aktører inden for fødevareerhvervet.

02.11.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økologer glæder sig over forskningsmidler

Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Økologisk Landsforening roser forligspartierne for at have sikret, at forskningsindsatsen udmøntes under GUDP og i samarbejde med ICROFS, som har en lang tradition for at involvere økologiske landmænd, virksomheder og fageksperter.