Nyheder

19.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Bioraffinering af græs til proteinfoder er i rivende udvikling

Udvikling, optimering og demonstration af bioraffineringsprocesser er godt på vej til at sikre en god økonomi i økologisk proteinfoder fra kløvergræs.

15.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

GUDP udbyder 25 mio. kr. til nyt økologisk forskningsprogram

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram, GUDP, har netop åbnet for ansøgninger til en ny pulje på op til 25 mio. kr. til forskning og udvikling, som gør økologisk landbrug mere ressourceeffektivt, herunder forbedrer den økologiske jordbrugs klima/miljøprofil og understøtter husdyrsundhed og -velfærd. ICROFS er koordinator.

14.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny bestyrelse i ICROFS er på plads

I december 2017 blev Louise Gade udnævnt som ny bestyrelsesformand for ICROFS. Nu er den nye bestyrelse også på plads og har afholdt sit første møde.

Med racen Label Skovkylling vil Gothenborg gerne bidrage til at udvikle branchen og tilbyde forbrugerne et unikt produkt, der er tro mod Ø-mærket.

12.03.2018 | Jordbrug og fødevarer

Økokylling med smag og historie giver merværdi

Selvom Danmark årligt producerer omkring 100 mio. kyllinger, så er kun 1,5 mio. af dem økologiske. Branchen har brug for udvikling, og et af benene, der kan styrke udviklingen, er robuste og aktive racer, der samtidig lever op til forbrugernes forventninger til en økokylling.

05.03.2018 | Seminar

Økologisk svineproduktion: Praktikerdag og forskerseminar

I samarbejde med Organic RDD-projekterne VIPiglets, pECOSYSTEM og MAFFRA arrangerer ICROFS hhv. en praktikerdag og et forskningsseminar om, hvordan man forbedrer sundhed og velfærd for pattegrise og slagtesvin, samtidig med at miljøbelastningen reduceres.

FOTO: Colourbox

22.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Partnerskaber og målrettet indsamling af viden kan hjælpe bestøvere

Mange vil bestøverne det godt. På et nylig afholdt bestøversymposium arrangeret på initiativ af bl.a. BEEFARM projektet deltog interesserede landmænd, biavlere, forskere, rådgivere samt deltagere fra kommuner, relevante styrelser og interesseorganisationer.

20.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Folk, der spiser økologisk, spiser generelt sundere

Forbrugere, der køber økologisk, spiser mindre kød og mere frugt og grønt end andre forbrugere.

19.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Udvikling af økologien kræver afdækning af forbrugerperspektivet

Til et afsluttende projektmøde d. 29. januar gav tre Organic RDD-projekter svar på, om øko-forbrugere spiser sundere, om ”lokalhed” giver merværdi til økologiske fødevarer, og om Danmark er et godt økologi-brand i udlandet.

18.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

OK-Net Arable har skabt vidensplatform om økologisk planteproduktion

På vidensplatformen www.farmknowledge.org, som er udviklet i EU-projektet OK-Net Arable, ligger over 100 tilgængelige værktøjer, som kan bruges til at støtte økologisk planteproduktion.

05.02.2018 | Jordbrug og fødevarer

Ny viden kan styrke markedet for øko-kyllinger

En blanding af mark, skov og energipil har stor betydning for øko-kyllingers aktivitet, adfærd og velfærd, og fodringstrategier kan med fordel designes til den enkelte race. Med et stigende salg af øko-kyllinger er en øget diversitet i detailhandlen en vigtig faktor for at understøtte den positive udvikling.

Viser resultater 1 til 10 ud af 323

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste