Nyheder

15.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

HVORDAN SMAGER GRISE, DER ER FODRET MED GRÆSPROTEIN?

Det skulle en række særligt inviterede gæster afprøve til en blindsmagning afholdt af Organic RDD projektet SuperGrassPork på Danish Crown. Under arrangementet diskuterede en række forskere samt et panel bestående af Lars Hvidtfeldt, Henrik Biilmann og Steen Bitsch de spændende perspektiver i at producere protein til foder fra græsmarksafgrøder.

Foderforsøg med grise på Foulum. Foto: Helene Uller-Kristensen

04.03.2019 | Jordbrug og fødevarer

Foderværdien af kløvergræsprotein til slagtegrise

Organic RDD-projektet SuperGrassPork arbejder på at udvikle en produktion af lokalt produceret protein til økologiske grise, hvor en stor del af proteinfoderet kommer fra bioraffineret kløvergræs

28.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

To info-møder om Organic RDD 5 i marts

Ansøgere, der vil have del i de 29,5 millioner, som netop er udbudt i programmet Organic RDD 5, kan blive klogere på mulighederne ved informationsmøder den 11. og 13. marts.

21.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

I disse uger er en gruppe forskere i færd med at undersøge, om det er muligt at udskifte traditionelle proteinkilder med protein fra kløvergræs i foderet til økologiske grise. Og de er optimistiske.

20.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

29,5 mio. kroner til økologisk forskning og udvikling

GUDP åbner nu for ansøgninger til en pulje på 29,5 mio. kr. øremærket til forskning og udvikling, som kan gøre økologisk landbrug og fødevareproduktion mere miljø- og klimavenlig, fremme recirkulering og forbedre næringsstofforsyningen.

19.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

DoubleCrop: Åbent avlermøde d. 5. marts 2019 på Forskningscenter Årslev

Få sidste nyt fra forskningen i plantebaseret gødning, efterafgrøder og dyrkningssystemer i øko-grøntsager. Arrangementet foregår på Forskningscenter AU-Årslev, Kirstinebjergvej 10, 5792 Årslev.

07.02.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kom med ideer til Økologi-Kongres 2019

Kongressen er en enestående mulighed for at møde folk fra den økologiske sektor på tværs af faggrænser og for at blive udfordret og inspireret. Netop nu har du mulighed for at byde ind med ideer til kongressens temaer.

29.01.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kommunikationsmedarbejder til ICROFS

Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) søger en kommunikationsmedarbejder på deltid (fastansættelse, 20 timer per uge evt. med mulighed for et øget timetal på et senere tidspunkt) snarest muligt.

Skovkyllinger på Gothenborg. Foto: Helene Uller-Kristensen

28.01.2019 | Jordbrug og fødevarer

Bedre dyrevelfærd med langsomt voksende, aktive kyllinger

Den økologiske slagtefjerkræproduktion kan styrkes via et øget fokus på robuste og aktive racer samt et produktionssystem, der i endnu højere grad tilgodeser de økologiske principper om høj dyrevelfærd og reduceret miljø- og klimapåvirkning.

Fra forsøg med græsblandingerne. Foto: Helene Uller-Kristensen

28.01.2019 | Jordbrug og fødevarer

Kan det betale sig at introducere urtegræs i sædskiftet?

At introducere multifunktionelle græsblandinger i sædskiftet kan være med til at løse nogle af de store udfordringer i økologisk landbrug med hensyn til jordens frugtbarhed, ukrudtstryk, biodiversitet og bæredygtigt foderprotein. Men hvordan hænger økonomien sammen?

Viser resultater 1 til 10 ud af 386

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste